Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak ominac tagi xml
Forum PHP.pl > Forum > PHP
misty
Czesc, mam taki problem: musze dzielic tekst co N-ty znak (gdzie N jest konfigurowalne) - czyli wstawic enter. Mam funkcje do tego napisana i dziala ok. Problem jest jednak gdy pojawia sie tego xml. Podam przyklad:

1. <tag1>super tekst 1</tag1><tag2>super tekst 2</tag2><tag3>super tekst 3</tag3>

No i powiedzmy ze po kazdym 13stym znaku mam wstawic enter. Niestety tagi rowniez sa liczone kiedy zliczam znaki. Nie wiem co z tym zrobic-owszem moglabym zrobic tak ze wycinam od < do > , ale w tekscie (teraz to jest przyklad "super tekst") moga wystepowac wszystkie znaki, w tym rowniez < i >. Wiec to by mi popsulo. Czy ktos z Was ma pomysl jakis na to?

pzdr,
misty
piotrooo89
można zrobić, lecisz pętlą po wszystkich tagach wyciągając ich wartości, i masz wewnętrzny licznik znaków, jeśli dojdzie do 13 - nie ważne w jakiej wartości to wstawiasz enter i zerujesz ten licznik i później powtarzasz akcję od momentu w którym zakończyłaś.
redeemer
Cytat(misty @ 17.01.2012, 11:32:34 ) *
.. ale w tekscie (teraz to jest przyklad "super tekst") moga wystepowac wszystkie znaki, w tym rowniez < i >...
Jeśli jest to poprawny XML, to chyba nie mogą wystąpić w "tekście".
by_ikar
strip_tags w drugim parametrze podajesz tagi które mają nie zostać usunięte.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.