maciekg
7.03.2014, 23:16:07
Witam, obecnie jestem studentem II roku Informatyki Stosowanej i poszukuję możliwości rozwoju jako programista PHP.
Umiejętności:
- Podstawowa znajomość języków programowania PHP, C++, Java,
- Znajomość zasad programowania obiektowego,
- Podstawowa znajomość MySQL,
- Znajomość technologii JavaScript,
- Podstawy zagadnień SEO,
- Podstawowa znajomość systemu zarządzania treścią Joomla.
Poniżej przesyłam swoje aktualne CV:
Kod
http://speedy.sh/JMKQC/CV-Maciej-Godula-I.pdf
Z góry dziękuję za propozycję współpracy
IceManSpy
8.03.2014, 00:36:53
Taka mała sugestia, która może pomóc Ci w znalezieniu pracy i byciem bardziej atrakcyjnym na rynku.
Wiem, że doświadczenie jest ważne, ale wypisanie prac w trakcie wakacji, niezwiązanych z tym, co będziesz robił w przyszłości jest bez sensu. Zamiast tego zrób jakiś mniejszy czy większy projekt w wybranych technologiach i to jego wpisz do CV.
Wyobraź sobie, przychodzisz na rozmowę (praktyka, staż, praca) i rekrutujący zadaje Ci pytanie:
* Jakie jest Pana doświadczenie zawodowe? Czy brał Pan udział, zrobił Pan jakiś projekt? Może jakiś przykład kodu (czasem się spotyka taką praktykę, żeby zobaczyć styl pisania).
Co byś na to odpowiedział?
Jeśli brakuje Ci pomysłów na jakiś projekt to proszę: blog, system zamówień, system rezerwacji. Pomimo tysięcy dostępnych rozwiązań zawsze można to zrobić lepiej i ładniej.
PS. Co oznacza 4P w tytule?
PrinceOfPersia
8.03.2014, 07:07:23
Żaden normalny pracodawca nie będzie ściągał CV z EasyShare... Jeśli chcesz żeby było publicznie dostępne to wrzuć je gdziekolwiek na jakiś darmowy hosting...
Turson
8.03.2014, 11:13:17
Taki mały offtop, ale zastanawia mnie jedna rzecz i może ktoś ma wiedzę na ten temat. Otóż interesujecie się, czy choć czasem pracodawcy przeglądają oferty typu "szukam pracy"? Przecież na każdą swoją ofertę dostają mnóstwo aplikacji, to czy marnowaliby czas na szukanie pracownika, a nie pracownik ich?
memory
8.03.2014, 11:34:12
Stałej pracy w biurze raczej nie ale pojedyncze zlecenia owszem.
Pyton_000
8.03.2014, 12:32:53
Mądry pracodawca sam szuka sobie kandydata. Dlaczego? Ma pierwszy odsiew za sobą i nie traci czasu na analizowanie i sprawdzanie kandydatów
PrinceOfPersia
8.03.2014, 19:43:23
Cytat(Turson @ 8.03.2014, 11:13:17 )

Przecież na każdą swoją ofertę dostają mnóstwo aplikacji, to czy marnowaliby czas na szukanie pracownika, a nie pracownik ich?
Skąd ten wniosek? Znaleźć dobrego programistę trudno. Teraz to podobno pracodawca musi się naszukać.
Turson
8.03.2014, 19:56:25
Nie mam na myśli PHP Ninja, ale młodszych programistów
Spawnm
8.03.2014, 20:08:04
Młodszych programistów też szukają, przynajmniej kiedyś tak było ;d
PrinceOfPersia
8.03.2014, 20:22:44
Cóż, łachy nie robią. Obostronna korzyść - junior będzie miał szansę na zdobycie doświadczenia, firma zatrudni juniora, przeszkoli go i zapłaci kilka razy mniej niż na zatrudnienie ninja. Albo firma zatrudni za te same pieniądze 3 juniorów, zamiast 1 ninja.
Nazywajmy rzeczy po imieniu - juniorzy to dla firm trochę jak produkty z biedronki czy tesco. Może i gorsze, ale i tanie jak barszcz.
maciekg
9.03.2014, 23:06:52
Zgodnie z sugestiami, wrzucam CV w przystępniejszej formie
CV
Damonsson
9.03.2014, 23:24:05
To nie jest Twoje doświadczenie zawodowe. Chyba, że aplikujesz na ankietera. Takie CV leci od razu do kosza. Parę miesięcy ostro weź się za siebie, napisz kilka aplikacji wpisz je w doświadczenie zawodowe i wtedy gdzieś składaj CV.
PrinceOfPersia
10.03.2014, 01:25:13
tak z ciekawości: czemu PHP, C++ i Java określasz językiem programowania, a JavaScript określasz mianem technologii?
No i druga sprawa - w którą stronę chcesz iść? Dla mnie to takie CV kogoś, kto jest totalnie niezdecydowany czy chce robić w webie (tutaj by się jeszcze umiejętnosc HTML i CSS przydała, której znajomości jednak nie deklarujesz) czy idzie w C++ albo w Javę. To zapewne wynika jeszcze z twojego niewielkiego doświadczenia, co jest zrozumiałe, ale just saying, bardziej atrakcyjny dla pracodawców pewnie byś był, gdybyś znał jeden język dobrze, a nie 4 języki na podstawowym poziomie (a każdy język programowania to i biblioteki, frameworki, cały ekosystem).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.