Walczę z projektem pierwszy raz używając mvc.
Dużo udało mi się już zwalczyć, ale teraz mam problem próbuję zrobić coś w stylu dwóch zależnych od siebie zapytań do sqla. Problem w tym, że kiedy ustawiam model na to drugie - to już wychodzi mi z pierwszego.
Z resztą.. oto cały kod:
<?php $this->model->listRozKol($id); while ( $rozmiar=$this->model->getProduct() ) { $kolumny[]=$rozmiar; } $rozmiary[]=$kolumny; $this->model->listRozWiersz1($id); while ( $wiersz1=$this->model->getProduct() ) { $i++; $this->model->listRozWiersz2($id, $wiersz1["id_rozmiarw"]); while ( $wiersz2=$this->model->getProduct2() ) { $kolumny[]=$wiersz2; } $rozmiary[]=$kolumny; } ?>
Niestety zawsze widać tylko 1 rekord.. mimo że $this->model->listRozWiersz2($id, $wiersz1["id_rozmiarw"]); powinno wyświetlać ich więcej.
Przypuszczam, że trzeba zakombinować coś w klasie model.. ale sam na chwile obecną chyba sobie z tym nie poradzę - dlatego proszę o podpowiedź.
Przy okazji - są jakieś alternatywy dla MVC? Bo na dłuższą metę to nie wiem czy się z nim dogadam - szczególnie ciężko mi się przyzwyczaić do tych zapytań w Modelu..
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo proszę o podpowiedź.
Jacek