djmute
3.05.2007, 18:30:25
Witam
Nie wiem czy trafilem do odpowiedniego dzialu , ale sprobuje.
Problem polega na tym ze google po wejsciu na moja strone ( jest na subdreamerze 2.4) nie zaindeksowal jej tak ja ja bym to chcial > Tytul strony jest poprawny, ale zamiast opisu, zaindeksowal kategorie menu głownego. Co mam zrobic zeby google, zaindeksowal tresc meta description i czy musze pogrzebac w ktoryms z plikow tego cmsa. Aha ustawilemmeta key i meta desc odpowiednio i dodatkowo, cms sam ma taka funkcje
Prosze o pomoc osobe ktora WIE jak to zrobic, Nie chce zeby ktos odsylal mnie do wyszukiwarki ani do googla, bo skoro prosze o pomoc na forum tzn ze nie potrafie znalexc jej gdzie indziej .
z gory dziekuje jezeli ktos mi pomoze
Łukasz O.
3.05.2007, 21:54:06
jako opis google indeksuje to co mu pasuje:P może być pierwszy H1, może być pierwszy paragraf - na tag "description" google nie zwraca uwagi już od dłuższego czasu
djmute
4.05.2007, 01:05:14
Jakos mnie ta odpowiedz nie za bardzo satysfakcjonuje. Nadal nie uzyskalem odpowiedzi co zrobic i jak zeby miec opis taki jak ja chcem. Byc moze ktos metodą prob i bledów doszedl do tego i moze tutaj zamiescic porade na temat. Bo przeciez nie jest tak ze google robi z cms`ami co mu sie rzewnie podoba. Skoro jako opis strony zapisał sobie kategorie menu, tzn ze mozna to zmienic po ponownym wpadnięciu robota na strone. Pytanie brzmi jaki plik mam wyedytowac i w jakim pliku mam wrzucic wlasciwy opis strony ( taki jaki chcem zeby google widzial). Mam nadzieje ze ktos zna odpowiedzi.
14.05.2007 godzina 04:24
Wlasnie sprawdzam stronke i co widze?? Google w opisie strony zaindeksował "meta description", czyli to co chcialem zeby bylo w opisie.
Nie potrafie tego wytlumaczyc. Nikt nie potrafil mi powiedziec jak mam to zrobic a google sam rozwiazal problem . Zobaczymy tylko na jak dlugo.
Jezeli chodzi o pytanie zawarte w temacie to jest ono dalej aktualne, bo byc moze jest inny sposób.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.