miki_ok
4.03.2004, 13:38:03
Witam,
jak w temacie,
otoz, szukam serwera dla www.ezakopane.pl
obecnie caly serwis + strony klientow staly na serwerze, ktory pomrukiwal za moimi plecami..
Korzystał ktoś z was z serwera fizycznego? niewatpliwie najwiekszym plusem jest ctrl + save.. ale:
- dochodza koszta DSL'a 800PLN/mies.
- koszt admina
w przypadku rezygnacji przechodze na neostrade - koszta maleja.. dochodzi tylko koszt roczny serwera.
czy warto?
z gory dzieki za wszystkie sugestie, porady
arogancik
4.03.2004, 18:10:17
na neo masz zmienny ip więc musiałbyś zainstalowac jakiś program do dynamicznych domen np "no-ip". z resztą neo ma słaby wysył, więc jak postawisz serwer to moze ci on zapchać całe łącze tzn cały wysył.
miki_ok
4.03.2004, 18:32:57
przeciez nawet najmniejszego zamiaru nie mam stawiac serwera na neo ...
Dawid Pytel
4.03.2004, 18:46:27
No to ja jednak radzę wirtualny serwer u naprawdę dobrego ISP. Nie musisz przejmować się sprzętem oraz kosztami adminsitracji a przy okazji dostajesz naprawdę dobre łącza. Oczywiście wszystko zależy też od tego jak bardzo musisz sam zmieniać ustawienia serwera ale wszystko da się ustalić i wkalkulować w cenę.
Za odpowiednią cenę dostaniesz naprawdę solidnego kombajna.
wirtualny;) Jedyne o co się trzeba martwić, to o kasę raz na rok:)
Witam
Wydaje mi się, że wybór zależy od przeznaczenia. Ja osobiście używam serwerów wirtualnych. Gdy jednak pracowałem w pewnej firmie, to dzierżawiła ona serwer fizyczny w
www.serwery.pl. Efekt tego był taki, że mieliśmy do dyspozycji około 20GB przestrzeni - niepodzielonej pomiędzy konta, maile czy bazy danych. Obsługa całego serwera odbywała się przez panel administracyjny - podobny jak do standardowych kont www. Nie zajmowaliśmy się też nadzorem itp - całość robiła firma NetArt. Na prawdę było to coś fajnego. Ale z tego co pamiętam, to koszty też były dość ładne :wink:.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.