Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: gadu-gadu, kto ma nas na swojej liście
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
user123
Witam!

Czy da się sprawdzić ktos posiada nas na swojej liście gg?
kicaj
Raczej nie, a jezeli wchodzilo by to w gre, to tylko Ci co sa aktualnie dostepni...
user123
Bardzo bym się cieszył gdybym poznał tą metodę "akutalnie dostepnych:)"
stloyd
Jest wtyczka do konnekt'a która pozwala na takie "cuda".... bodajże SeleKcja czy jakoś tak smile.gif

Pozdrawiam (;
bogdan89
Cytat(stloyd @ 10.01.2008, 23:51:50 ) *
Jest wtyczka do konnekt'a która pozwala na takie "cuda".... bodajże SeleKcja czy jakoś tak smile.gif

ta wtyczka do Konnekta nazywa się GetToKnow

najfajniejsze jest to, że naprawde działa... nie zdązysz nawet zauwazyc kiedy, a pojawia Ci sie numery GG na koncu Twojej listy kontaktow w Konnekcie smile.gif
envp
Tak, ale osoba, która ma Cię na liście musi się połączyć z serwerem gg smile.gif
webdice
Spróbuj wysłać plik, jeśli osoba nie będzie Cię miała w kontaktach to nie wyślesz (z tego co pamiętam nie trzeba dawać OK).

Cytat(bogdan89 @ 11.01.2008, 00:12:32 ) *
ta wtyczka do Konnekta nazywa się GetToKnow

najfajniejsze jest to, że naprawde działa... nie zdązysz nawet zauwazyc kiedy, a pojawia Ci sie numery GG na koncu Twojej listy kontaktow w Konnekcie smile.gif

Nie wydaje mi się żeby to naprawdę działało. W Tlenie też tak miałem, ale te osoby pojawiały się na końcu gdy z nimi rozmawiałem, a nie dodałem ich do listy, ale kłócił się nie będę bo nie używam konnekta.
kwiateusz
w tlenie wtyczka k.slug pokauje je jako osoby z X, ale tylko pod warunkiem ze maja wlaczona opcje tylko dla znajomych i zapewne na tej samej zasadzie inne wtyczki działaja ze pokazują osoby tylko te które maja opcje Tylko dla znajomych bo wtedy serwer gg tylko do ludzi na liscie wysyła info z opisem itp smile.gif
vokiel
konnekt - k.dodatki (ping, whois) i jedno dodatkowe pole które wyświetla czy usr jest za NATem, czy P2P działa, i czy przypadkiem nie ma Cie na liście.
Poza tym u mnie zawsze na liście pojawia się, jak ktoś mnie doda do znajomych, ale to pewnie któraś z wtyczek, o których pisali poprzednicy.
pozdro
bogdan89
No mowie wam... ta wtyczka do Konnekta to GetToKnow.
Konnekta używam od prawie 2 lat, i nigdy ta wtyczka mnie nie zawiodła...
czachor
Zgadzam się, co prawda używam Mirandy IM, tam wtyczka GG posiada już wbudowaną tą opcję i na pewno działa. Kiedyś szukałem na jakiej zasadzie, ale nie dotarłem do niczego ciekawego.
Sedziwoj
http://www.konnekt.info/forum/index.php?showtopic=5688

I pisze jak działa...
Juzef
To ja skromnie dodam że istnieje też moduł Agent do Kadu służący temu celowi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.