Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Forum] Forum Script
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
Anonymous
Witam,
Otóż chciałbym wiedzieć waszym zdaniem, które forum jest najlepsze i dlaczego? Najlepiej darmowe tongue.gif
Tu kilka propozycji:
  • phpbb3
  • smf
  • mybb
  • ipb
  • punbb
kaczy
Jak dla mnie to phpbb3. Ze swojej strony polecam winksmiley.jpg
Spykaj
phpBB jest OK. Po prostu wszyscy go używają i człowiek jest przyzwyczajony do niego :D Przyznam się, że nawet tutaj na forum.php.pl czuję się trochę "dziko", czasami mam problem znaleźć różne opcje, np. gdzie się zmienia avatar, podpis, czy coś :p a phpBB to każdy zna :D dlatego warto używać :P
kwiateusz
ja kazdego uzywalem, i kazde ma to cos choc smf mi sie malo podoba jakis taki inny (reszta for jest w maire podobna)... jako zagorzaly fan stawiam na ipb tongue.gif aczkolwiek polityka cenowa to i mnie straszy (dzięki bogu za dawne dożywotnie licenje)
Piniek
Przenoszę na Gotowe rozwiązania ->Skrypty forum.

Pozdrawiam
deceq
Jak dla mnie również IPB. Pomimo wysokiej ceny za licencję, warto w nie zainwestować bo mam coś naprawdę dobrego, z ogromną ilością modyfikacji i dobrym supportem.
rafio
Dla mnie żaden z nich. Wszystkie przejżałem, i podoba mi się tylko IP.B, ale ten jest płatny. Dlatego zdecydowałem się na napisanie własnego skryptu forum winksmiley.jpg
Shilas
Oczywiście IPB. Po prostu nie ma sobie równych. I co z tego, że płatne? Nie cena, a jakość jest ważna. Bo jeśli masz ambicje, i chcesz stworzyć naprawdę fajne i przyjazne forum, i nie jesteś gotowy na poświęcenia (w tym wypadku pieniędzy), to lepiej sobie od razu odpuść, albo urzeraj się z kompletnie nieintuicyjnym się z SMF albo ubogim phpBB. To jest moje zdanie.
Xniver
WBB3 przewyższa IPB 2.x o klasę jeśli chodzi o funkcjonalność, wygląd i jakość kodu(OOP PHP5).(dodatkowo jest dwa razy tańszy ,bo tylko 70$)
Indianin
a ja tam wole yabb
Dizzy
Ja polecam vBulletin według mnie niema lepszego skryptu!
Riff
Hmm, no więc tak:
- FluxBB bo lekki, szybki i idealny na małe fora;
- SMF na fora, gdzie nie chcemy się bawić w kodowanie;
- phpBB3 na wielkie darmowe molochy;
- bbPress dla osób, które chcą mieć dobre jądro silnika, a resztę dopisać sobie samemu;
- IP.B dla osób, które chcą mieć najlepszy z najłatwiejszych w obsłudze silników;
- vBulletin dla osób, które stać na utrzymanie programisty, który jest w stanie wycisnąć ostatnie soki z możliwości tego potężnego silnika smile.gif

Jak widać, każdy silnik jest dobry, ale każdy adekwatnie do naszych potrzeb i możliwości. O tym można by nawet pracę magisterską napisać heh.
luzak124
a ja polecam POLSKI skrypt forum Callisto:
unisolutions.pl/
Lub malutki skrypt txtBB:
txtbb.pl
elsemen
Także polecam Callisto ( bardzo podobny do I.PB )
Dodam także, że ten sam autor Callisto wyda drugi skrypt forum zwany uniBoard przy którym Callisto to będzie prawie, że nic.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.