Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa strona oparta o mambo ze starą bazą danych
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
kononowicz
witam

1. Czy istnieje możliwość zupdatowania dość rozbudowanej strony opartej na mambo do nowszej wersji mambo??

2. Czy można podpiąć jakoś starą bazy danych ze stronki opartej o mambo do nowo powstałej strony (takiej samej)questionmark.gif

chodzi o to ,żeby zrobić nową ale taką samą stronę aby wyeliminować błędy. po walidacji jest ich ogromnie duzo. wiec moze tworzac nowa strone udałoby sie nie stracic starej bazy a jedynie podczepic ja pod nową strone.

czyli: co zrobić aby wielka strone z tysiacami linków i rekordów w bazie jakos odswiezyc questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif

prosze o pomoc

z góry dzieki
lukasamd
A nie byłoby dobrze zainstalować najpierw starszą wersję mambo (tą z której strona korzystała do tej pory) i zrobić update do najnowszej? W ten sposób poprawione zostaną automatycznie i pliki i baza. Sam korzystam z extreme-fusiona ale mambo chyba też pozwala na takie aktualizacje krok po kroku i pliki powinny być w supporcie.
kononowicz
Cytat(lukasamd @ 16.08.2007, 15:34:22 ) *
A nie byłoby dobrze zainstalować najpierw starszą wersję mambo (tą z której strona korzystała do tej pory) i zrobić update do najnowszej? W ten sposób poprawione zostaną automatycznie i pliki i baza. Sam korzystam z extreme-fusiona ale mambo chyba też pozwala na takie aktualizacje krok po kroku i pliki powinny być w supporcie.

o dziwo aktualizacja nie poprawia błedów w kodzie html bo owe błędy sa zawarte w bazie mysql. czy ktos ma pomysł na usuniecie błedów?? np. w kodzie strony mam dwa razy wpisane w meta tagach keywords i descriptions. jak to poprawic?? nie moge znalezc tego w tabelach bazy bo mam baze wielka jak swiat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.