Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Photoshop CS2 - jaka cena?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
pegaz1988
Znalazłem na Allegro coś takiego: http://allegro.pl/adobe-photoshop-cs2-ang-...4977626186.html
Czy to możliwe, aby cena była tak niska? Piszą, że to w wersji boxowej, otrzymam także fakturę, więc czy wszystko byłoby legalne?
Może i to jest stara wersja, ale posiada te najpotrzebniejsze opcje, które w Gimpie są bardzo nieporęczne.
Pyton_000
Zdecydowanie Crap... Produkt mógł być juz aktywowany.

Jedynie możesz prosić o przesłanie skanu naklejki licencyjnej (bez cd-key'a) i zweryfikować po stronie Adobe czy to oprogramowanie jest legalne.
pegaz1988
w takim razie jak można znaleźć legalnego photoshopa cs2?
dlaczego produkt aktywowany nie może być używany przez kogoś innego i jak to sprawdzić?
dlaczego Jan Nowak nie może mi sprzedać swojego oprogramowania?
Forti
Ponieważ licencja Ci na to nie pozwala. Generalnie wg. prawa istnieje możliwość odsprzedaży i bodajże te wyższe wersje na to pozwalają, jednak wątpie aby ktoś chciał sprzedać za 99zł NOWY produkt.

To jak z office 2010 na allegro w tanich cenach. Nie legalne i tyle.
Pyton_000
Nie tyle prawo co umowa licencyjna którą akceptujesz nie pozwala na odsprzedaż.

Co do legalności, to może się okazać że po zakupie będziesz miał właśnie problem z aktywacją i sposobem na to będzie "odłączenie internetu" co już jest podejrzane.

PS. Box i wysyłka klucza na mejla?
kayman
Cytat(Pyton_000 @ 2.02.2015, 08:18:42 ) *
Nie tyle prawo co umowa licencyjna którą akceptujesz nie pozwala na odsprzedaż.

http://www.dobreprogramy.pl/Nikt-nie-moze-...News,34131.html i wiele innych wystarczy poszukać

@autor jakies poł roku temu kupiłem cały pakiet cs6 (jako staroć) od pewnej uczelni za 320 zł
presta
Temat jest dość delikatny więc proponowałbym uzyskać od sprzedawcy jak największą ilość dokumentów.
pegaz1988
@kayman, jak to zrobiłeś? gdzie szukać takich informacji o wyprzedaży? bo 320zł to cena magiczna!
kayman
taki fart myślę, wszyscy chyba myśleli że to jest licencja dla studentów/uczelniana/edukacyjna czy jak ją tam zwał a z takiej nie bardzo można zrobić komercyjną i nikt tego nie chciał, a to była licencja zwykła komercyjna (co było w ogłoszeniu) sprzedawała uczelnia->ale jako firma prywatna z resztą jako firma prywatna ten pakiet została zakupiony

pakietów było 6 każdy 1 stanowiskowy
pegaz1988
ok, a jeżeli ktoś mi sprzeda komercyjną licencję na firmę o nazwie X, to podczas instalowania i wpisywania ich klucza również mam podać nazwę X?
Pytam, bo obawiam się, że znajdę fajną ofertę, wydam kasę, zainstaluję i wyskoczy mi error...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.