Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] moje dane osobowe z home.pl widoczne w google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zeex
Witam, mam sobie stronę internetową i domenę do niej na home.pl. Wczoraj wpisałem w google moje imie nazwisko miejscowość i ku mojemu zdziwieniu wyskoczyły pełne dane mojej osoby wraz miejscem zamieszkania, dokładny adres, nr telefonu. Dokładnie tak wygląda treść (moje dane zamazane):
"Registrant: Imie Nazwisko Adres 12/34 Miasto, Kod-Pocztowy PL Domain name: MojaDomena.pl Administrative Contact: home.pl" - to jest na stronie www.yasni.com. Pytanie jak to usunąć żeby tego nie było w wyszukiwarce? I dlaczego home.pl podaje moje dane? Przecież te dane nie mają być publiczne tylko w jedynym celu kupna domeny.
!*!
Jeśli jest to domena PL zgłoś to do home.pl, aby zastrzegli informacje o właścicielu. W przypadku innych domen np. com dane te muszą być widoczne.
r4xz
Cytat(!*! @ 15.06.2013, 12:56:26 ) *
W przypadku innych domen np. com dane te muszą być widoczne.

+ w przypadku osób prawnych ;)
!*!
Dla globalnych? Nie ma to znaczenia. Większość firm hostingowych, jak chce się ukryć swoje dane, bierze domenę na siebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.