Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Płynne automatyczne przewijanie strony
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
mati251195
Witam,
Chciałbym zrobić taki kod, który pozwoli mi na wykonanie pewnej operacji. Mianowicie chodzi mi o to, że 10 sekund po wczytaniu się strony strona przewinie się do wybranego miejsca. Zastosowałem tutaj kotwice i taki kod JS:

1. var test = setInterval(function(){
  2. window.location.href = '/viewpage.php?page_id=34#n11';
  3. clearInterval(test);
  4. }, 10000);

Wszystko działa, ale zależy mi na płynnym przewijaniu strony, czy ktoś mógłby mi z tym pomóc, ponieważ nie znam się na jQuery sad.gif
Z góry dziękuję!
Arcioch
  1. $('html').animate({
  2. scrollTop: jQuery("#scroll").offset().top
  3. }, '1000');

#scroll - Uchwyt gdzie ma przescrollować
1000 - czas w jakim ma przescrollować
mati251195
Dziękuję serdecznie, działa bardzo ładnie, ale niestety bez względu na ustawiony czas przesuwa tak samo szybko sad.gif

EDIT: Już znalazłem błąd, czas podałeś w apostrofach, usunąłem je i działa smile.gif Jeszcze raz wielkie dzięki!

Ale miałbym jeszcze jedno pytanko. Zwykłe kotwice robią tak, że dany div po kliknięciu na link czy też wykonaniu tego kodu, który mi dałeś, jest na górze okna przeglądarki. A jest możliwość, aby zrobić żeby ten div był na dole, tzn aby był widoczny ten zaznaczony div i to co jest nad nim, a nie pod nim, jak to jest domyślnie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.