Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dwa odtwarzacze na stronie (z wrzuty oraz jwplayer)
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
matird
Witam, zaznaczę, że nie chce stworzyć strony do ściągania z wrzuty, chciałbym na swojej stronie mieć możliwość odsłuchiwania piosenek z wrzuty, jednak nie przez ich player, tylko swój wink.gif

Kod wrzuty:

1. <script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_audio.js?key=0iklDjUS9OE&login=karotka197&width=450&bg=ffffff"></script>

Kod jwplayera:

1. <script type="text/javascript">
  2. var flashvars = {};
  3. var params = {};
  4. params.scale = "noscale";
  5. params.salign = "tl";
  6. params.wmode = "transparent";
  7. var attributes = {};
  8. swfobject.embedSWF("ImageScrollerFX.swf", "DivImageScrollerFX", "600", "230", "9.0.0", false, flashvars, params, attributes);

Drugi player to jwplayer, ktorym odtwarzam muzyczke z youtube, wiem, że nie moge w argumencie 'file' dać w moim jwplayerze ścieżki do pliku z wrzuty bo takiej ścieżki nie wydobęde zwykłym javascriptem:) Myślałem, że można dodawać za każdym razem ten kod powyżej do ukrytego div'a i w jakiś sposób połączyć przyciski z mojego playera z tym z wrzuty... aczkolwiek zdaje sobie sprawę, że nie jest to idealne rozwiązanie.

Macie jakieś inne pomysły takie, aby nie było potrzeby dostawać się do ścieżki pliku z wrzuty ? Przypomnę, chcę je odtwarzać, nie ściągaćsmile.gif

pozdrawiam i czekam na propozycje, Mateusz Tofilski
sylwekqaz
Też kiedyś robiłem Player we Flashu który miał odtwarzać muzykę z wrzuty. wtedy jeszcze z js nie miałem doczynienia, robiłem za pomocą bbcode na własnej stronie, które generowało z linku kod Playera i linku download (niby js można by wydostać). Ale nie wiem czy wrzuta nie wprowadziła zabezpieczeń bo później pod linkiem wyrzucało wiadomość XML z odmową dostępu i po tygodniu na stronach z generatorami linków wprowadzili w downloadery w javie. Wiec nie wiem czy masz jakieś obejście na to?
matird
Nie potrzebuje obejścia:) Wlasnie chodzi o to, ze tam w linku embed z wrzuty jest link do ich odtwarzacza swf z przekazanymi parametrami key i innymi, a ja chcialbym to wrzucić do swojego odtwarzacza, raczej chcialbym uniknac wyciagania linku bezposredniego do pliku bo raczej nie byloby to legalne, choc kto wie wink.gif
sylwekqaz
A zippyshare?? muzy tyle samo a takiego problemu nie będzie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.