Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]alert
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Witam, czy dałoby radę odpalić alert na podanych współrzędnych? ewentualnie zmienić rozmiary przycisku OK, albo zrobić tak, że kliknięcie gdziekolwiek na ekranie, nawet w alert działa tak, jak kliknięcie OK, kiedy alert jest na ekranie ?
yevaud
nie
lobopol
Zamiast alert możesz stworzyć sobie pseudoalerta, poczytaj o modal windows
melkorm
jQuery#UI#Dialog

I masz ładnego alerta/confirm'a( z wieloma dowolnymi opcjami/przyciskami)
kamil4u
Nie patrzyłem dokładnie w kod tego "jQuery#UI#Dialog", ale prawdopodobnie nie działa to jak alert, gdyż ten służy też jako break point, a tego nie da się w prost osiągnąć( trzeba się bawić w puste nieskończone pętle, żeby czymś "zająć" komputer, ale to nieeleganckie rozwiązanie). Więc wszystko zależy od tego po co autor tematu chce użyć tego alert-a. Jak tylko w celu informowania o czymś to sposób z jQuery#UI#Dialog może być smile.gif
melkorm
No nie wiem do czego innego można wykorzystać alert niż informowanie smile.gif Bo do tego o czym mówisz bardziej pasuje dialog confirm niż alert bo w alercie i tak musi kliknąć okej i tak ;P Lub zamknąć przeglądarkę smile.gif
kamil4u
Alerty w czasie programowania w JS używasz także jako break pointy, czyli do wstrzymania wykonywania całego kodu/funkcji w JS. Jeśli autor pisze aplikacje w JS to często się je stosuje. Kiedyś pisałem emulator procesora, i wtedy alerty były wręcz koniecznością, a przesuwanie okienka, żeby zobaczyć to co mnie interesowało(alert zasłaniał) może być dla niektórych irytujące i wtedy możliwość zmiany położenia tego alert-a może być pomocne smile.gif

Tak jest to dość szczególny przypadek, ale zawsze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.