Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Działa, ale mam kilka pytań
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Ka-lolek
Witam,
zainstalowałem sobie apache i php 4.3.1(mam windows xp), mam teraz kilka pytań:

1. czy mysql domyslnie sie ukatywnil?

2. co musialbym wpisac u kogos innego na kompie - np. u mojego kumpla zebym zobaczyl tresc strony ktora wrzuce na tego apacha? bo u siebie wpisuje localhost/index.htm, a jak mam zobaczyc ta strone z innego komputera? - jaki jest adres mojej strony?

3. czy adres tej strony mozna zmienic (ten o ktorym mowie w punkcie 2?)

4.Jak usunac ta strone co mi sie pokazuje jak wpisuje w przegladarke localhost? - na niej pisze cos takiego ze jak widze ta strone to znaczy ze poprawnie zainstalowalem apache i takie zeczy. (wszystkie pliki z katalogu htdoc usunalem takze nie wiem czemu jeszcze ta strona mi sie wyswietla)

5. jak zrobic zeby zamiast tej strony glownej apache pokazywala mi sie moja strona glowna - zebym nie musial wpisywac localhost/index.htm tylko localhost?
Czy tak sie da?

6.Czy moge lacyc sie z moim serwerem z innego komputera? jak? czy przez ftp czy co?

7. Dlaczego nie pokazuje mi polskich liter kiedy wrzucilem na serwer index.htm, to nie pokazuje mi na nim polskich liter, jak to zmienic? dodam, ze na kompie jak uruchamiam index to pokazuje mi polskie litery - uzywam zajaczka, czyli ma chyba poprawne kodowanie.

prosze o odpowiedz
pozdrawiam
Ka-lolek
crash
1. Nie. Skoro zainstalowałeś Apache i php to skąd MySQL?

2. Jeśli ustawiłeś w konfiguracji nasłuchiwanie na twoim IP to strona będzie dostępna pod adresem http://twoje_ip/

3. Patrz pkt. 2

4. Jeśli się wyświetla to na pewno nie usunąłeś wszystkich plików z htdocs

5. Ustaw odpowiedni DirectoryIndex w konfiguracji tak żeby uznawał pliki index.htm

6. Jak sobie zainstalujesz serwer FTP to się będzie działo połączyć...

7. Ustawiłeś błędne kodowanie na stronie/serwerze.
Ka-lolek
1. aha , czyli ja chyba tylko mam wlaczana obsluge mysql , a bazy danych jeszcze nie mam zainstalowanej?
3. ale nie da sie zeby zmienic adres strony np. na www.ka-lolek.com?
4. usunalem wszystkie , nic sie nie wyswietla, a strona nadal jest:/
7. a jak ustawic to kodowanie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.