Cześć wszystkim.
Czy ktoś z was prowadzi może blog na wordpress.com? Widze po postach, że znacie się na rzeczy, a ja nie orientuję się w temacie dlatego chciałem prosić o pomoc.
Wykupiłem domenę na home.pl i chcę ją podłączyć do bloga na wordpress.com i niestety mam wrażenie że kręcę się w kółko sad.gif
Na Home.pl jest napisane aby najpierw powiadomic wordpress o domenie ktora chce podpiac, kiedy to robie wyskakuje komunikat :

Cytat
Możliwy problem z domena.pl

Nie można zweryfikować, że domena.pl wskazuje na WordPress.com. Jeśli nabyłeś tą domenę, podążaj według poniższych wskazówek, by przygotować ją pod swój blog. Jeśli jej nie nabyłeś - spróbuj wpisać inną nazwę, by sprawdzić czy jest dostępna. Jeśli domena będzie wolna, możesz zarejestrować ją w dowolnym serwisie, który zajmuje się sprzedażą domen, a następnie przypisać ją do Twojego bloga.
Jak to naprawić

Przy użyciu narzędzi DNS udostepnionych przez rejestratora Twojej domeny usuń wszytkie istniejące adresy serwerów nazw i dodaj poniższe:
NS1.WORDPRESS.COM
NS2.WORDPRESS.COM
NS3.WORDPRESS.COM

Następnie wróć i spróbuj ponownie. Może upłynąć nawet kilka godzin zanim nasz system uwzględni zmiany.

No to wchodze na konto w home.pl odnajduje to co trzeba, wprowadzam te 3 adresy i wyskakuje komunikat :

Cytat
Błąd:

Pole DNS1: serwer "ns1.wordpress.com" nie jest skonfigurowany dla domeny "domena.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny!
Pole DNS2: serwer "ns2wordpress.com" nie jest skonfigurowany dla domeny "domena.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny!
Pole DNS3: serwer "ns3.wordpress.com" nie jest skonfigurowany dla domeny "domena.pl". Skontaktuj się z administratorem docelowego serwera DNS, celem skonfigurowania obsługi domeny!

Już kompletnie nie wiem co z tym zrobić, admini ani po jednej ani po drugiej stronie nie odpisują dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc.
Pozdrawiam, Kelt.