Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Własny "instalator" - przekierowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
m3tt
Chodzi mi o stworzenie prostego intuicyjnego instalatora strony. Ale przedtem chcialbym sie doradzic na temat "przekierowania" do instalatora podczas pierwszego uruchomienia strony.

Otóż mam pewną konepcje. Wszystkie ustawienia strony przechowywane byłyby w pliku np. config.php. W momencie gdy plik nie istnieje jestesmy automatycznie kierowani do instalatora. Jezeli plik istnieje, to wyswietlana jest wlasciwa tresc strony.

Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czekam na opinie.

Spawnm
A co taki instalator miał by robić?
Może zamiast kombinować w głównym pliku, ustaw kontroler instalatora jako podstawowy.
m3tt
Pobierałby informacje od uzytkownika na temat bazy danych, tytule strony, stylu strony itp. itd. i zapisywał to do pliku konfiguracyjnego.

Cytat(Spawnm @ 12.08.2011, 17:35:17 ) *
Może zamiast kombinować w głównym pliku, ustaw kontroler instalatora jako podstawowy.

Mozesz rozwinac swoja wypowiedz? Nie do konca wiem o co Ci chodzi.
Crozin
Cytat
Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Czekam na opinie.
Zadziała? Zadziała. To po co jeszcze kombinować?
m3tt
Cytat(Crozin @ 12.08.2011, 17:48:55 ) *
Zadziała? Zadziała. To po co jeszcze kombinować?

Nie chcę nic kombinować, tylko się pytam czy rozwiązanie jest poprawne...
Crozin
Jak najbardziej poprawne.
Pytanie co najwyżej jaki jest sens tego, skoro wejście na domena.pl/instalacja zamiast na domena.pl po wgraniu plików na serwer nie przekroczy chyba możliwości przeciętnego Kowalskiego?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.