Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Obrazek w zalezności od strony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bulioner
Witam

Nie mogę znaleźć rozwiązania na mój problem więc zwracam się z pomocą do was smile.gif.

Mam na stronie menu. W założeniu są 3 stany przycisku (Ciemny, Jasny oraz Napis). Gdy dana strona jest otwarta przycisk jest jasny oraz belka pod nim jest w jego kolorze. Reszta przycisków jest przyciemniona. Gdy najeżdżam na przycisk (jasny lub ciemny) pojawia się napis (pokazuje się obrazek z napisem zamiast przycisku). Analogicznie gdy kliknę inny przycisk poprzedni gaśnie. Zapala się kliknięty belka zmienia się na jego kolor. Przyznam się, że nie mam pojęcia jak to zrobić a PHP to znam na tyle żeby stronę w ramce załadować poleceniem _GET smile.gif. Jakieś pomysły lub podpowiedzi?

Pozdrawiam:
Bulioner
darko
Cytat
belka pod nim jest w jego kolorze

Pomińmy zbędne informacje

Cytat
Gdy dana strona jest otwarta przycisk jest jasny (...) Reszta przycisków jest przyciemniona.

Od czego to zależy?

Cytat
Gdy najeżdżam na przycisk (jasny lub ciemny) pojawia się napis (pokazuje się obrazek z napisem zamiast przycisku). Analogicznie gdy kliknę inny przycisk poprzedni gaśnie. Zapala się kliknięty belka zmienia się na jego kolor.

Wolałbym to zobaczyć w tzw. "praniu", a nie opisowo, podaj link.

Cytat
Przyznam się, że nie mam pojęcia jak to zrobić a PHP to znam na tyle żeby stronę w ramce załadować poleceniem _GET

W takim razie skąd przekonanie o tym, że to powinno być wykonane w php? Poleceniem, hmm... $_GET to superglobalna tablica. Może napisz dokładnie o co Ci chodzi, podaj też link, bo przyznam, że ciężko tutaj coś konkretnego odpowiedzieć opierając się tylko na domysłach i zgadując, co autor tematu miał na myśli...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.