krzysiek_raven
5.04.2009, 16:26:37
Witam. Co sądzicie o wyglądzie sklepu? Ma to być wygląd uniwersalny, nie przypisany do konkretnej branży.
Kiedyś zrobiłem sobie skrypt sklepu i powoli go przerabiam, gdyż tamten miał sporo błędów. Zacząłem od zmiany grafiki;)
Gdy zrobię cały system to zaprezentuję go w działaniu;)
Kildyt
5.04.2009, 20:35:47
Osobiście nie przypadł mi do gustu. Górna nawigacja jest za duża, a "kategorie" to już na pewno.

Żółte boxy są paskudne. Podział na strony mógłby być ładniejszy.
Wydaje mi się, że wszystko nie współgra ze sobą. Musisz dalej próbować.
Pozdrawiam!
devnul
6.04.2009, 08:18:23
Aż mi się łezka w oku zakręciła. Prawie jak pierwsze projekty Kildyta

Ale szczerze mówiąc to prawdę prawi. Wygląda jak z przed 15 lat. Zacznij od nowa.
krzysiek_raven
6.04.2009, 09:28:20
Hmm, chyba jednak grafike zostawie sobie na koniec:P Jaką kolorystyke proponujecie? Mam nadzieje że taki układ elementów pasuje do sklepu. Czekam na kolejne porady, w przyszłości jak bede robił od nowa to sie do nich zastosuję;)
devnul
6.04.2009, 13:19:16
Poza tym że brakuje jednej ważnej rzeczy - wyszukiwarki którą proponowałbym tam gdzie znajduje się logowanie (tak żeby była dostępna zawsze), a logowanie/koszyk przenieść nad listę kategorii. Co do kolorystyki to radziłbym kolory bardziej stonowane, nie męczące wzroku a stosowanie bardziej wyrazistych barw tam gdzie jest to konieczne (promocje, wyraźnie ale nie przesadnie nachalnie zaznaczony przycisk "dodaj do koszyka" itp). Dobrze jakbyś także zaznaczył w jakiś sposób gdzie aktualnie na stronie się znajdujemy - czy to w postaci tzw ścieżki czy to podświetlając/zaznaczając odpowiednie pozycje w menu. Ułatwia to zorientowanie się w serwisie mniej rozgarniętym użytkownikom a w wypadku sklepu niezwykle istotne jest to żeby był możliwie przyjazny dla jak największej grupy odbiorów - potencjalnych klientów.
DirectPL
9.04.2009, 10:29:23
Kolorystyka?
Wejdź na www.colourlovers.com i sobie coś wybierz ;-)
drake88
12.04.2009, 15:35:38
Zacznijmy od początku..
Zrobiłeś brzydki background, bowiem najczęściej sklepy mają biały lub lekko szary, więc u Ciebie nie wygląda to zbyt dobrze, menu również nie wyszło, jest takie dziwne, żółte tło pod nazwą towaru nie pasuje kompletnie do całej reszty. Popracuj, dobierz lepszą kolorystykę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.