Admin nowego serwera powiedział, że źle jest wyeksportowana baza danych. Polecił bym zrobił to ponownie przy pomocy mysqldump'a i warunku --default-character-set=utf8. Szukałem i czytałem wszędzie o tym (bo nie miałem pojęcia, że takie coś istnieje

) ale nigdzie nie jest napisane gdzie to polecenie mam wpisać. Dostępu do konsoli ani shella nie mam. Ktoś gdzieś napisał, żeby zrobić taki skrypt:
<?php
passthru("mysqldump -u nick -p pass -h host --default-character-set=utf8 baza > kopia_bazy.sql")
?>
To też go zrobiłem, umieściłem na nowym serwerze i odpaliłem. Niby błędy nie wyskakują, ale nigdzie nie moge znaleźć tego pliku kopia_bazy.sql. Jak w końcu się utworzył (po dodaniu / przed nazwą pliku) to był pusty. Pomoże ktoś?
Problem rozwiązałem w końcu. Napiszę teraz rozwiązanie, jeżeli ktoś się spotka z czymś podobnym.
Ściągnięcie bazy danych za pomocą mysqldumpa i z atrybutem kodowania utf8 nie zadziałało (powyższy post - baza danych nie chciała się ściągać ponieważ między -p i hasłem robiłem spację. Powinno to wyglądać tak: "-ppass"). Zedytowałem plik bazy danych edytorem tekstu. Wyszukałem wyrazów np. "sąsiad", który wyglądał mniej więcej tak "sĂ“siad". Klikałem opcję, by wyszukał wszystkich "Ă“" i zamienił je na polskie odpowiedniki w iso-8859-2, czyli w tym wypadku "ą", naszę polskie "ą". Potem kolejno tak z wszystkimi polskimi literkami. Następnie ustawiłem kodowanie latin2 w phpmyadminie, wgrałem bazę danych i działa wszystko

Jeżeli macie dużą bazę danych to jednak ciężko będzie edytować tak ogromny plik tekstowy i zamieniać te literki.