Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] ithelpdesk.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pitbull82
Witam

Przedstawiam Wam stronę: http://ithelpdesk.pl - strona stworzona przy użyciu php, XHTML, CSS, Smarty, MySQL, AdoDB.

Co strona zawiera?

- Przede wszystkim kurs C++ mojego autorstwa, dostępny w internecie już od dawna, jednak zostało wykonanych kilka znaczących poprawek.
- różne algorytmy wraz z przykładową implementacją w C++
- porady - porady dla ludzi niekoniecznie programujących
- php - kilka artykułów

Strona w pełni korzysta z Friendly URLi, tagi title, description i keywords dostosowane do każdej podstrony. Strona zintegrowana z forum http://forum.ithelpdesk.pl - na ten moment integracja sprowadza się w zasadzie do samej możliwości subskrypcji, jednak w przyszłości pojawią się większe możliwości. Zgodność z XHTML 1.0 Strict i CSS 2.1

Strona testowana w IE 6.0, Firefox 2.0, Opera 9.0 i IE 7.0

Proszę o Wasze opinie odnośnie wyglądu, kolorystyki, ewentualnych błędów w przeglądarkach i niedociągnięć.
SHiP
Kod ładny. Jedna uwaga
  1. <div id="topMenu">
  2. <a href="kurs-programowania-cplusplus.html" onfocus="blur();">
  3. Kurs C++
  4. </a>
  5.  
  6. <a href="algorytmy.html" onfocus="blur();">
  7. Algorytmy
  8. </a>
  9.  
  10. <a href="porady-informatyczne.html" onfocus="blur();">
  11. Porady
  12. </a>
  13.  
  14. <a href="php.html" onfocus="blur();">
  15. php
  16. </a>

Można to bezproblemu stworzyć w postaci listy poziomej bo tak sie przedstawia linki w menu...

Co do grafiki to nie wiem, nie znam się na tym... dla mnie wyglada ładnie smile.gif
Nawigacja bardzo ładna, od razu wiadomo co gdzie jest...

Reklama google wytwarza blad css
Cytat
border-top:

i dalej jest uciete?

Forum nie dziala ;]
pitbull82
Cytat
Kod ładny. Jedna uwaga

Racja - tego typu optymalizacji i zmian trochę jeszcze zostało.

Cytat
Reklama google wytwarza blad css

A jakiś dowód? Bo prawdę mówiąc nie zauważyłem, a walidację strona przechodzi

Cytat
Forum nie dziala ;]

No tak - zaraz poprawka linku smile.gif
E -dd
Ogólnie mi się podoba, przejrzyście, czysto i ładnie. Wypisze minusy to reszta będzie na plus :]
- Forum ma brzydki szablon
- Używanie obrazków z pokolorowanym kodem nie jest dobrym pomysłem. Zobacz może klase Geshi ?
- Nie podoba mi się umieszczanie logowań z forum na stronie.
-
Kod
Witryna zgodna ze standardami internetowymi: XHTML CSS

To pod stroną mi się też nie podoba, nie wiem po co to tam :]

Ogólnie jest fajnie smile.gif
Luke_Star
Proto, schludnie, rzeczowo smile.gif Bez zbednych bzdetów (chociaz sa tacy co by sie doszukali). Grafika troche monotonna ale odpowiednia smile.gif
My4tic
Cytat(E -dd @ 5.01.2007, 23:01:43 ) *
Kod
Witryna zgodna ze standardami internetowymi: XHTML CSS

To pod stroną mi się też nie podoba, nie wiem po co to tam :]

...a właśnie, że bardzo dobrze. Wszyscy powinni pisać coś podobnego - może to poszerzy trochę świadomość ludzi i będą wiedzieli, że istnieje takie coś jak standardy W3C.
pitbull82
Cytat
Używanie obrazków z pokolorowanym kodem nie jest dobrym pomysłem. Zobacz może klase Geshi ?

To akurat się zgadza - ale wykorzystane tylko w kilku artykułach o php (C++ jest już tekstem pokolorowanym).

Rozwiązanie przeniesione ze starej strony, bo tam z pewnych powodów umieszczenie pokolorowanego kodu php nie było takie łatwe.

Cytat
Nie podoba mi się umieszczanie logowań z forum na stronie.

Może brakuję takiej informacji, ale logowanie jest niejako na stronę. To, że wykorzystane jest PhpBB to już inna sprawa, ale w przypadku podania prawidłowych danych jesteśmy zalogowani na stronie i mamy możliwość subskrypcji.

Pozdrawiam i czekam na więcej opinii smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.