Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Wiele cheatbox w foreach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tzm
Cześć, zdaję sobie sprawę z banalności tej sprawy i problemu jaki mnie napotkał , ale mimo wszystko liczę że pomożecie mnie wyprowadzić z lasu:)

Otóż...

jak sprawdzić wiele cheatbox w pętli foreach?

Obecnie się dzieje... zaznaczam poprawna odpowiedz i pokazuje mi ja tyle samo razy co ilość odpowiedzi na dane pytanie egzaminu. Jest to logiczne skoro ifa dla cheatbox mam w zupełnie innym pliku jednak, powinno być widać tylko tą jedną.

Jak będzie trzeba to dam kod i strukturę bazy ale wolałbym właśnie się czegoś nauczyć. Piszcie o co c'mon bo w sieci są stare tutoriale / manuale na ten temat i większość nie daje rady na php5.4
nospor
cheatbox?? A co to takiego?
Nie masz przypadkiem na mysli checkbox ?

No i bez kodu to sie raczej nie obejdzie.
tzm
haha nospor, bo ja nawet sprawdziłem nazwę tego pola w translate.google.tr, tutaj widac ze nawet google w ch*leci smile.gif leci ostro.

ja leżę z angielskim bo pół życia we włoszech siedziałem...smile.gif

1. <?php
  2. $exame_all = $db->select('exame');
  3. if($_GET['id_exame'] == null) {
  4. echo 'Lista dostępnych egzaminów:<br /><br />';
  5. foreach( $exame_all as $e ){
  6. echo "<div style='border:1px solid #eeeeee;padding:15px;'>
  7. Nazwa: ".$e->name."<br />
  8. Autor: ".$e->author."<br />
  9. Identyfikator: ".$e->id_exame."<br />
  10. <a href='index.php?p=solve&id_exame=".$e->id_exame."'>Przejdź do testu</a> ";
  11. echo '</div><br />';
  12. }
  13. }
  14. else{
  15. $exame = $db->select('exame', 'id_exame = "'.$_GET['id_exame'].'"');
  16. foreach( $exame as $e ){
  17. echo "<form method='post' name='result'action='index.php?p=solve&id_exame=".$e->id_exame."&mode=result'> <div style='border:1px solid #eeeeee;padding:15px;'>Egzamin nr: <b>".$e->id_exame.'</b><br>';
  18. $question = $db->select('question', 'id_exame = "'. $e->id_exame .'"');
  19. foreach( $question as $q ){
  20. echo "<div style='padding:10px;'>Pytanie : ".$q->value.'</div><br>';
  21. $answer = $db->select('answer', 'id_question = "'. $q->id_question .'"');
  22. foreach( $answer as $a ){
  23. echo "<div style='padding:5px;'><input type='checkbox' name='1' value='".$a->correct."' />Odpowiedz : ".$a->value.'</div><br>';
  24. }
  25. }
  26. echo '<button type="submit" class="btn btn-default" style="right:0px;float:left;">Sprawdź</button></form><br />';
  27. }
  28. }
  29. ?>

Jak po Tobie czasem patrzę, czytam wpisy i ogólną aktywność to fajnie by było kiedyś pogadać wiec pis śmiało.
nospor
Cytat
haha nospor, bo ja nawet sprawdziłem nazwę tego pola w translate.google.tr, tutaj widac ze nawet google w ch*leci leci ostro.

ja leżę z angielskim bo pół życia we włoszech siedziałem...
Ale co tu tlumaczyc? No niektorych rzeczy sie nie tlumaczy, a juz szczegolnie ze w kodzie sie pisze checkbox a nie zadne polskie wersje. jak w kodzie wpiszesz po polku, to kod przestanie dzialac.

Ze juz nie wspomne, ze mi google translate tlumacze jak powinno "pole wyboru" tongue.gif

ALe wracajac do kodu:

1) Gdzie wyswietlasz zaznaczoną odpowiedz? Nigdzie tego nie widze
2) checkboxy na dane pytanie muszą miec inne nazwy. nie mozesz dla kazdego pytania nadawac checkboxom tej samej nazwy.
3) No i dobrze by bylo na nazwa wpierw zaczynala sie od litery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.