KeramxD
8.09.2013, 00:20:05
Witam, mam zamiar stworzyć stronę która będzie wizytówką firmy.
Chciałbym na niej umieścić podstronę do której będzie konieczne zalogowanie(tak aby mieli do niej dostęp tylko pracownicy).
A w niej znajdowałyby się newsy które mógłbym zamieszczać oraz skrypt onxschop.
Wie ktoś jak rozwiązać ten problem?
Wazniak96
8.09.2013, 02:33:44
Zrobić logowanie ?
A tak na serio to skryptów/przykładów logowania jest kupa w necie.

Jest także coś takiego jak katalog chroniony hasłem za pomocą .htacces
KeramxD
8.09.2013, 08:06:49
Chciałbym żeby było logowanie do danej podstrony i żeby konta użytkowników mógłbym tworzyć tylko ja.
valkirek
8.09.2013, 08:29:04
Ja wiem jak rozwiązać ten problem, zrobić logowanie i rejestracje

Dodatkowo tak jak kolega wyżej wspomniał, wrzucić to w katalog z autoryzacją htaccess.
kujol
8.09.2013, 09:14:02
Jeśli chcesz mogę ci to wykonać

powiedzmy że za symboliczną kwotę.
Wazniak96
8.09.2013, 10:01:48
Cytat(kujol @ 8.09.2013, 10:14:02 )

Jeśli chcesz mogę ci to wykonać

powiedzmy że za symboliczną kwotę.

To nie dział ofert tylko pomocy. Takie sprawy to na pw lub możesz dorzucić okazjonalnie, a nie off-topic.
@KeramxD nikt nie będzie tracił na pomoc tobie czasu bo tobie się nie chce poszukać. Jeżeli chcesz gotowy skrypt to do działu oferty. Czy to takie trudne zapytać wujka google zanim się jakiś temat napisze? Pierwszy link:
Klik. Nawet kod podali...
KeramxD
8.09.2013, 18:40:03
Mhm, tylko nie wiem czy ogarnę jak ten podany skrypt zainstalować

Jakby ktoś był kiedyś miły i pomógł
Gregoreq
8.09.2013, 18:59:26
No, ale tam masz wszystko napisane.
Musisz stworzyć stronę (plik) o nazwie np. formularz.html (tak jak jest na stronie, która podana jest wyżej) i stworzyć plik o nazwie np. skrypt.php
Uzupełniasz pliki kodem i gotowe. No i na serwer musisz to oczywiście wgrać. Możesz udostępnić to na swojej stronie kodem z pliku formularz.html, albo funkcją include.
Czyli wpisujesz na swojej stronie, tam gdzie chcesz zamieścić formularz:
<?php
include ('formularz.html')
?>
Wazniak96
8.09.2013, 22:07:33
Człowieku ogarnij się. Tam jest wszystko opisane. Co Ci da moja pomoc skoro i tak nie będziesz umiał mojego skryptu zainstalować tak samo jak i tamtego?
Chyba, że rozumujesz "pomoc" jako zrobienie wszystkiego za Ciebie.. Skąd się tacy ludzie biorą to ja nie wiem... Skoro nie chce Ci się czegokolwiek uczyć to po cholerę zabierasz się za programowanie?
Posio
8.09.2013, 22:22:41
Po co się rozczulacie ? Przecież z miejsca widać, że autor szuka "łosia", który mu to za friko odwali
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.