mam pewien problem. Zapewne się już z nim spotkaliście, bo widziałem, że jest częsty. Mam problem z zapisywaniem checkboxów do bazy danych, aby po ich zaznaczeniu były one na stałe zaznaczone (najlepiej na wszystkich komputerach jakie się połączą), a nie po odświeżeniu znowu były puste. Jestem kompletnie zielony co do MySQL, w html się bawię i rozumiem(nie tworze) JS. Google używałem. Ten temat pisze po 6 dniach poszukiwań, gdzie znajdowałem niepełne skrypty, pomoce dla innych, albo zupełnie coś odbiegającego od tematu. Nie wiem co jeszcze mogę powiedzieć. Przejdę już do sedna.
Tutaj jest część, która jest wprowadzona w body.
<tr><td><input TYPE="checkbox" NAME="atak1" TITLE="Zaznacz wszystkie" VALUE="X" onClick="atak1_elements(true,3)"><a>1</a> <input TYPE="checkbox" NAME="atak2" TITLE="Zaznacz wszystkie" VALUE="X" onClick="atak2_elements(true,3)"><a>2</a></td><td colspan="3"><center><a>Zaznacz wszystko</a></center></td></tr> <tr><td><input TYPE="checkbox" NAME="atak1" TITLE="Odznacz wszystkie" VALUE="O" onClick="atak1_elements(false,3)"><a>1</a> <input TYPE="checkbox" NAME="atak2" TITLE="Odznacz wszystkie" VALUE="O" onClick="atak2_elements(false,3)"><a>2</a></td><td colspan="3"><center><a>Odznacz wszystko</a></center></td></tr>
Działają jeszcze tutaj 2 identyczne skrypty od zaznaczania i odznaczania wszystkiego (publiczne, nie mojego autorstwa):
function atak1_elements(is_checked, checkboxs_count){ for ( i=0 ; i < checkboxs_count + 99 ; i++ ){ if (is_checked){ document.forms[0].atak1[i].checked=true; } else{ document.forms[0].atak1[i].checked=false; } } }
function atak2_elements(is_checked, checkboxs_count){ for ( i=0 ; i < checkboxs_count + 99 ; i++ ){ if (is_checked){ document.forms[0].atak2[i].checked=true; } else{ document.forms[0].atak2[i].checked=false; } } }
Nie mam bladego pojęcia, jak to zrobić, szukanie nic nie dało, dlatego proszę was o pomoc.
Z góry dzięki.