Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Blog
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
FlooX
Witam,

Już widziałem temat niżej, że kolega wpadł na ten sam pomysł co ja smile.gif

Więc ja także uczę sie php, praktycznie jest to mój większy 'projekcik'
taki dość prosty. całość napisana w 5dni

Największy problem sprawiło mi znalezienie darmowego hostingu, gdzie mógłbym to wrzucić, na każdym jakieś problemy, a to brak php5, albo problem z sesjami. Ostatecznie wszystko w miare działa na cba.pl W miare bo nie trzyma sesji.. nie wiem czemu? dlatego wyrzuciłem logowanie do Admina na ten czas

Prosze o oceny:
http://floox.cba.pl/blog/

Pewnie jak koledze wcześniej, mnie też rozwalicie strone snitch.gif

P.S. notki i komentarze są przykładowe, niektóre skopiowane z max3d.pl i php.pl

Pozdrawiam

EDIT:
zauwazylem, ze sie sypie przy dodawaniu komentarza, powinien wyskakiwać napis z informacją czy sie udało czy nie smile.gif ale widocznie serwer jakiś lewy i psuje, zreszta jak wszystkie darmowe.. Na localhoscie to działa
Cysiaczek
Nooo biggrin.gif I do tego zniknął formularz dla komentarza
.radex
polskie znaczki nie działają. I jeszcze BOM w pliku.
piotrooo89
14 błędów w validatorze.
krzaczy się. jak na pierwszy projekt ma to jakieś ręce i nogi... ale zdecydowanie musisz to dopracować.0

ocena 5/10
altar
mi sie podoba, tym bardziej ze to pierwszy projekt. pewnie duzo sie nauczyles tak jak ja ucze sie przy swoim.

Pozdrawiam, Robert
FlooX
Te błędy to wina darmowego serwera który mi wrzuca do indeksu jakieś śmieci.

No własnie nie wiem co to jest ten BOM ? i jak się go pozbyć ?

i gdzie Wam sie coś krzaczy ? :|
ja mam wszędzie polskie znaczki, całość jest w UTFie
nospor
Nie masz zabezpieczenia przed atakami xss. moge wstrzyknac ci kod js co jest bardzo niebezpieczne dla Twojej strony i jej bezpieczenstwa

edit2:
Cytat
zauwazylem, ze sie sypie przy dodawaniu komentarza, powinien wyskakiwać napis z informacją czy sie udało czy nie ale widocznie serwer jakiś lewy i psuje, zreszta jak wszystkie darmowe..
Nie zwalaj winy na serwer. Moze to skrypt jest lewy. Tak prosta rzecz jak tekst po dodaniu komenta naprawde powinna dzialac nawet na darmowym serwerze
altar
Cytat(FlooX @ 4.07.2008, 10:48:19 ) *

jak chcesz to udostepnie Ci kawalek miejsca na moim serwerze, oczywiscie na jakis czas, az znajdziesz sobie cos lepszego. a w ogole to sprawdz host.sk, kiedys uzywalem i nie mialem problemow
nospor
Cytat
No ten blad to raczej nie wina smieci z serwera:
Cytat
Line 23, Column 6: end tag for element "BODY" which is not open.

winksmiley.jpg
koderrr
Cytat(altar @ 4.07.2008, 11:03:49 ) *
jak chcesz to udostepnie Ci kawalek miejsca na moim serwerze, oczywiscie na jakis czas, az znajdziesz sobie cos lepszego. a w ogole to sprawdz host.sk, kiedys uzywalem i nie mialem problemow

Ostrzeżenie przed oszustwem
http://host.sk/

Strona, którą próbujesz otworzyć, znajduje się na czarnej liście nieuczciwych witryn. Prawdopodobnie zostanie podjęta próba zdobycia twoich poufnych danych lub informacji finansowych. Opera Software stanowczo odradza otwieranie tej strony.

nie polecam :}
altar
Cytat(koderrr @ 4.07.2008, 11:28:13 ) *
Ostrzeżenie przed oszustwem
http://host.sk/

Strona, którą próbujesz otworzyć, znajduje się na czarnej liście nieuczciwych witryn. Prawdopodobnie zostanie podjęta próba zdobycia twoich poufnych danych lub informacji finansowych. Opera Software stanowczo odradza otwieranie tej strony.

nie polecam :}

co Ty opowiadasz? smile.gif pokaz te czarna liste, uzywalem kiedys host.sk i nie mialem zadnych problemow
powiem wiecej, na wielu stronach katalogujacych darmowe hostingi jest na wysokich pozycjach, niestety nie pamietam adresow tych katalogow, bo dawno uzywalem.
kwiateusz
Opera jest widać przewrażliwiona bo fx nic nie widzi (btw prosiłbym o nie offowanie hostingami tylko powrócenie do oceniania itp) winksmiley.jpg
FlooX
dokładnie, opera jest przewrazliwiona smile.gif
to samo ostrzezenie wyskakuje mi na cba.pl co jest raczej śmieszne smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.