Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] DotPay.eu - odbieranie płatności przelewem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
radmistrz2
Witam. Mam taki problem. Chcę zrobić coś takiego, aby po wykonaniu płatności (zależnie od kwoty) przybywały punkty na koncie na moim serwerze. Problem w tym, że nie wiem jak te płatności działają tzn: co zrobić, aby po wykonaniu płatności użytkownik od razu dostał x punktów oraz został przekierowany spowrotem na mojąstronę.
sebo23
Jeśli masz konto w Dotpay.eu / Dotpay.pl to tam po zalogowaniu jest instrukcja techniczna w której jest opisane jak odbierać potwierdzenie płatności.

Ogólnie - po płatności (jak klient zapłaci) Dotpay wysyła potwierdzenie płatności na adres URLC (adres pod którym umieszczasz sobie skrypt, odbierający to potwierdzenie płatności). Potwierdzenie jest wysyłane POSTem.

Jak klient wpłaci to na Twój skrypt będzie wysłane potwierdzenie i ten skrypt może przyznać punkty klientowi.

Tam w instrukcji pisze dokładniej.
nitro18
a ja mam bardzo malutkie pytanie: są jakieś klasy obsługujące płatności, np: dotpay.eu, przelewy24, platnosci, itd.
XianN
Cytat(nitro18 @ 1.07.2008, 18:51:29 ) *
a ja mam bardzo malutkie pytanie: są jakieś klasy obsługujące płatności, np: dotpay.eu, przelewy24, platnosci, itd.

Toz to skandal... http://przelewy24.pl/instalacja.htm - daleko nie trzeba szukac.
webdice
Przenoszę na Przedszkole.
nitro18
XianN, skandalem jest to że nie rozróżniasz dokumentacji tech. od klasy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.