Cytat(punkomuzykant @ 4.05.2008, 00:57:35 )

No nie wiem.
1. stronka jest zwyczajna - bardzo zwyczajna
Oczywiście pierwotna koncepcja strony była dużo bogatsza. Ostatecznie jednak postawiłem na funkcjonalność i formę której aktualnie potrzebuje. Realizacje, parę słów o mnie w kontekście przedstawionych prac (docelowego odbiorcy nie interesuje, że lubię śledzie w bitej śmietanie a wolny czas spędzam zaganiając owce po tybetańskich wzgórzach) oraz możliwość kontaktu z moją osobą.

2. Niektórzy używają adblocka do flasha - ja używam Noscript do JS. Stronka mimo swojej prostoty wysypuje się (czyt. wygląda inaczej) bo używasz skryptów typu "jquery.pngFix.js" why?
Sprawdziłem stronę w linksie i o dziwno też wygląda inaczej! Jaki procent mojego targetu będzie przeglądać stronę w IE z wyłączonym JS? Ilu użytkowników IE w ogóle wie, że takie coś istnieje? Layout sam przez się narzuca użycie przeźroczystych png. Nie będę rezygnował z oczywistego rozwiązania z powodu ułomniej przeglądarki zwłaszcza jeśli dołączam lekarstwo. Użyty przeze mnie JS jest
nieinwazyjny. Jeśli masz sugestie jak osiągnąć efekt widoczny w menu bez JS (rozumiemy, że flasha w konkursie nie startuje)... cóż z przyjemnością wysłucham. ":first" - zaszalałem...
Strona działa poprawnie bez JS. Nie uważasz, że określenie "wysypuje się" jest jawnym przerysowaniem kiedy różnice i "braki" w wyglądzie zauważysz tylko znając obie wersje?
Oczywiście nie musiałem użyć JS... ale mogłem.

3.
Gdybym miał do tak prostej stronki stosować 3 różne style to bym się chyba załamał.
Gdybyś w nie zajrzał zauważyłbyś pewnie, że nie są to oddzielne style a fixy dla poszczególnych przeglądarek. IE6 - 1,6KB, IE7 - 116 bajtów - modemowcy strzeżcie się. Czy to nie lepsze niż hacki?

4.
o ile pamiętam kaleka IE tego nie rozumie tego kodu i przełącza się w QM
Może i wejść w 3 nadświetlną ważne, że efekt jest taki jak oczekiwano a wszystko jest zgodne ze standardami.

Generalnie nic na tej stronie nie przykuło mojej uwagi i to nie jest moja złośliwość.
Ok, szkoda tylko, że w swojej ocenie wskazujesz jako błędy odmienne do Twojego podejście do problemu. JS, CSS, IE zabrakło chyba tylko OS flame.
Rozwiązań które uważam za słuszne będę bronił. Przekonaj mnie, że masz racje.