Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Strona Szkolna
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
pavobe
Wykonałem stronę internetową mojej szkoły. Chciałbym poddać ją waszej ocenie + posłuchać waszych rad. Stronę wykonałem sam, z częściowym wykorzystaniem darmowych szablonów. (praktycznie wykorzystane tylko grafiki). Wszystkiego nauczyłem się samemu, ponieważ w szkole mamy dopiero obsługę PowerPointa smile.gif .

Adres strony:
gim6poznan.xt.pl

Dziękuję za każdy komentarz!
phpion
Nooo muszę przyznać, że stronka bardzo ładna! Kolorystyka, układ - wszystko bardzo przejrzyste i miłe dla oka. Wszystko naprawdę ładnie spasowane.

Jednak przyczepiłbym się do kilku spraw:
- strona główna - 24 błędy walidatora
- style in-line w kodzie strony
- podświetlenie zakładki "Forum" jest nieco mylące bo kojarzy się z aktualnie wyświetlaną stroną
- napis w topie "Gimnazjum 6 w Poznaniu" dałbym w <h1> zamiast <span>
- po co link do Panelu Admina? tylko kusi...

Ogólnie jednak strona sprawia zdecydowanie pozytywne wrażenie.

Moja nota: 7+/10

smile.gif
trucksweb
Cytat(phpion @ 20.01.2008, 12:53:21 ) *
Nooo muszę przyznać, że stronka bardzo ładna! Kolorystyka, układ - wszystko bardzo przejrzyste i miłe dla oka. Wszystko naprawdę ładnie spasowane.
(..)

Moja nota: 7+/10

smile.gif

@phpion mam nadzieje, ze to ma byc zart a nie ocena , jelsi jest inaczej to n/c dry.gif

-dzieciaki, co Wy wszystkie z tymi stronami szkolnymi? koniec semestru i co zaliczenia przedmiotu wam sie zachcialo ? moze w szkole takie cos ujdzie i dostaniesz 6 na koniec ale w zyciu nie ! A najlepiej uczyc sie od malego !

TAKICH STRON NIE ROBIMY I NIE SIE NIMI NIE CHWALIMY ! (no chyba, ze nie macie samokrytyki)

-co tu oceniac? - 4divy 2kolory i efekt podswietlenia linow WOW napracowales sie chyba cale 5min
a logo ? no bo po co logo tongue.gif wystarczylo powiekszyc czcionke sciana.gif

-100/10
pavobe
Tak jakbyś chciał wiedzieć, to to nie jest na żadne zaliczenie, ani nie na ocenę. Sam wyszedłem z tą inwencją (?) i ją zrobiłem. Może to, co zrobiłem, to jest "byle co", ale zrobiłem to samemu (poza grafikami). Przypomnij sobie, jaką ty miałeś radochę, że zrobiłeś czerwoną czcionkę przy użyciu <font>. Nie było tak? No właśnie... (Możliwe, że CSS nie było, ale nie o to chodzi).

I nie życzę sobie tekstów typu "dzieciak", bo ja nie jestem taki, że zakładam sobie jakieś forum na yoyo (na przemku tongue.gif) i robie forum o grach. O tych, to sobie możesz mówić dzieciaki. Ja sobie wypraszam.

Chciałem usłyszeć jakieś porady, co zmienić, co jest źle, ale niektórzy tylko nabijać się potrafią...

Dziękuję bardzo.

btw. Zdjęcia na logo mam już zrobione. Powinno pojawić się na ferie, ale nie zapewniam.
phpion
Cytat(trucksweb @ 20.01.2008, 21:07:57 ) *
@phpion mam nadzieje, ze to ma byc zart a nie ocena , jelsi jest inaczej to n/c dry.gif

Wali mnie co myślisz o moim poście. Gość dał stronkę do oceny i mi się podoba. Prosta i schludna.

PS: radzę sprawdzić czy nie masz przypadkiem daltonizmu bo ja tu widzę więcej niż 2 kolory.
webdice
Pooglądałem... Strona nie chodzi, napraw, a ze edytuje posta i ocenie.
pavobe
To nie ja mam naprawiać, tylko usługodawca. Hosting coś nawala...
SHiP
@trucksweb: szczerze mówiąc to ja w tym temacie widze tylko jednego "dzieciaka", nie wiem czy ktoś zgłosił twoją wypowiedz do moderacji, chyba warto

Jesli chodzi o strone, podoba mi się. Imho minimalizm jest modny i dobrze na tym strony wychodzą. Jest prosto i czytelnie. Jedynie co mnie irytuje to obramowania wokół obrazków-linków(chyba masz opere i po prostu tego nie zauwazyles).

Dodałbym także tuż pod menu gornym losowe zdjęcie na całą szerokość strony. Wypełni to brak zdjęc na stronie.
Ten gradient pod logo tez brzydko wyglada. Reszta ok.

7/10
stoprocent
Ja niestety sie musze zgodzic z trucksweb'em moze nie w takiej formie bo troche juz hamska forma albo szczera do bolu ale prawda jest taka ze to nie jest cos do oceny to baaaaaaaaardzo prosta strona udajaca prostote web2.0 az nie jest to dziecko paint'a (a czasem sie tu takie pojawiaja) to zostala odebrana calkiem niezle.
bim2
Bardzo ładna strona, przejrzysta, chociaż logo by się przydało bo jakoś tu tak pusto. Że sam się nauczyłeś nie musiałeś dopisywać, w szkole nie ma porządnej informatyki (ja się exela w szkole ucze... albo rysowania w paincie :\).

Pewine myslisz o 6, bo tak nie opłacałoby się strony robić smile.gif (nie ściemniaj biggrin.gif). U nas dała, że kto chce 6 to ma zrobić strone. Jak jej pokazałme to sie dziwiła na czym to "działa". Ja się pytam jak to na czym? Sam pisałem, a ona, że wcześniejsza strona była na SimpleNews czy coś takiego. Ehhh sciana.gif
pavobe
Cytat
Pewine myslisz o 6, bo tak nie opłacałoby się strony robić smile.gif (nie ściemniaj biggrin.gif).

Szczerze i tylko szczerze powiem, że nie. Stronkę wykonałem wyłącznie po to, aby się sprawdzić. (taaaa... jasne...), ale taka prawda smile.gif.

W ferie się biorę za nią, jak skończę, to odświeżę temat.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
sammael
Stronka prosta i czytelna. Szkoda tylko, że się nie waliduje.
Kildyt
Kurcze, próbuję coś napisać i cały czas kasuję. No co można napisać? Strona jest poniżej średniej. Kompletnie nie zachęca do powrotu. Moim zdaniem jest nieciekawa i nudna. Na niej się nic nie dzieje. To po prostu jakiś tam wynik w google, nic co by mogło zachwycić, nic co by mogło zbrzydzić.

Jeżeli chcesz być coraz lepszym w php to takie strony powinieneś uznawać za coś co można bez wysiłku przeskoczyć.
Takie strony nie powinny być szczytem marzeń programistów, ale i nie budzą niesmaku w użytkownikach.

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.