Cytat(andrew1985 @ 14.01.2008, 13:55:40 )

1. Tak zrobisz to w css przy pomocy nazwa_klasy:hover ale pod IE6 to nie działa wiec pozostaje DHTML. Co więcej DHTML działa pod wszystkimi przeglądarkami.
Działa, ja nigdy nie miałem trudności z tym, by menu było poprawne, bez js i do tego obszar klikalny znacznika a był większy niż sam tekst, masa przykładów:
http://www.cssplay.co.uk/menus/ Cytat(andrew1985 @ 14.01.2008, 13:55:40 )

2. XHTML obsługuje onlick czego najlepszym dowodem jest poprawna validacja kodu. Proponuje douczyć się standardów W3C. Stosowanie zdarzeń inline jest dużo szybsze niż dopinanie ich przez JS
I walidator jest wyznacznikiem standardów? To nie jest jakaś tam wyrocznia tylko proste, mało inteligentne narzędzie które sprawdza poprawność kodu pod względem składniowym, powiedz mi, jeśli stronę zbudujesz jedynie na samych div to czy się zwaliduje? Proponuję nie cieszenie się tak z powodu, że strona przechodzi walidację.

5. A dlaczego ma nie być na tabelce ? Tabelki służą do tabelarycznego prezentowania danych, w tym przypadku są nimi obrazki. Nie popadaj w skrajność. W dobie CSS i XHTML też korzysta się z tabelek ale nie do budowy layoutu tylko do tego, czego zostały wymyślone. Uwagi z tym, ze linki i zdjęcia nie maja ze sobą związku jakoś nie rozumiem. Możesz bliżej to przybliżyć

Chociażby dlatego, że cierpi na tym dostępność, weźmy na to osobę słabo widzącą która korzysta ze screenreadera.

6. Jak wyłączysz monitor to nic nie zobaczysz. A jak już komputer wyłączysz to już w ogóle.
Proponuję połączyć się z netem przez modem komórki, ja łącze się normalnie, ale jakbym tak robił to po pierwsze wyłączyłbym obrazki, i włączał je tylko w razie potrzeby.
Edit: nie zauważyłem że
mike podałeś ten sam link do przykładów menu co ja:)