Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: $end
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Domin
Witam,

Przeniosłem dane z jednego serwera na nową maszynę. Zainstalowałem apache, php i mysql i przeniosłem dane ze starego serwera. Na poprzednim serwerze wszystko jest OK, a na nowym wyświetla mi wszędzie taki kod:

1. <?php
  2. Parse error: syntax error, unexpected $end in C:WebServerwwwincludesfunkcje.php on line 142
  3. ?>

Apache 2.0.61
PHP 5.2.0

Czy coś jest źle skonfigurowane, lub muszę coś poprawić? Kod jest ok, bo działa bez problemów na różnych serwerach, a na tym wyświetla błąd.

Proszę o pomoc
starach
Ten błąd najczęściej odnosi się do niepoprawnego zakończenia bloku instrukcji.
Sprawdź czy nie zapomniałeś wstawić } czyli domknąć bloku if na przykład
Domin
Nie to nie jest od tego, ten sam kod działa na innym serwerze. Dodatkowo sprawdziłem i nie ma błędów w kodzie.
nevt
a może jednak pokażesz okolicę linii kodu w której jest zgłaszany błąd?
a może na starym serwerze miałeś wyłączone raportowanie błędów i wydawało ci się że kod jest ok?
a może na nowym serwerze program idzie ścieżką która nie była wykonywana na innych serwerach?

możliwe jest wiele przyczyn - ale nie pokazując kodu i szukając na siłę przyczyn "gdzieś - na zewnątrz" - nie uzyskasz tu pomocy... to forum PHP a nie wróżbiarstwa...
PUPI
Może na starym serwerze miałeś ustawione short_open_tag = On, a na nowym short_open_tag = Off ?

Proponuję porównać phpinfo() z obu serwerów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.