Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [html?] coś co zastapi formularz
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Paul3r
staram się stworzyć stronę (w html'u) która będzie mini listą rzeczy do zrobienia, z której koszystać będzie kilka osób, tzn zasada jest taka, ja wpisuje co jest do zrobienia a jakaś osoba zaznacza rzecz jako zrobioną, i teraz pytanie, czego użyć do zmontowania takiego systemu?
formularz z checkbox'em jest temu najbliższy i najprostszy, jednak sam będę miał z nim więcej kłopotu niż korzyści bo on korzysta z outlooka a tego nie uzywam, poza tym wolałbym jakiś "pstryczek" który jednym kliknięciem mozna zaznaczyć jak "zrobione" i po kłopocie.

nawet nie wiem czy szukać tego w jakichś skryptach PHP czy javy czy gdzie?

z góry dziekuje za pomoc.
Cienki1980
Cytat(Paul3r @ 27.09.2007, 22:41:10 ) *
...
formularz z checkbox'em jest temu najbliższy i najprostszy, jednak sam będę miał z nim więcej kłopotu niż korzyści bo on korzysta z outlooka a tego nie uzywam, ...

ke questionmark.gif Co ma outlook z formularzem wspólnego questionmark.gif

Co do wykonania takiego czegoś to jeżeli chcesz mieć zapamiętane ( a pewnie chcesz ) czy dana rzecz została kliknięta to musisz gdzieś to zapisać.
Do wyboru masz albo pliki albo baza danych.

Do obsługi zapisywania do plików i/lub bazy danych najlepiej i najprościej jest wykorzystać PHP.
Paul3r
to, że outloock sie otwiera zazwyczaj po kliknięciu na jakiś aktywny mail, (mailto:xxx).

Naprowadziłeś mnie trochę na to w czym mam szukać, teraz inne pytanie smile.gif mam server z bazami danych, jestem zielony z PHP, html'a znam bardzo dobrze, poradzę sobie z czymś takim i gdzie szukać jakichś ściąg ?
Cienki1980
Jakikolwiek kurs PHP a znajdziesz to czego szukasz ( linki do kursów są np w przypiętym wątku w Przedszkolu ).

Do tego manual manual i jeszcze raz manual .... tam na prawdę jest bardzo dużo informacji

PS: manual znajdziesz np tutaj
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.