Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js/css]problem z wielopoziomowym menu
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
skabszo
Witam mam pytanie - jak zrobić takie menu które będzie działało w następujący sposób - mam sobie jakąś grafikę ktora przedstawia zwinieta do połowy w rulonik kartkę, po najechaniu na nią się ona rozwinie ( to akurat jest proste bo robie to wg wskazówek riddle'a ) ale ja chcę by po rozwinięciu na tej karteczce były przypuścmy cztery wyrazy jeden pod drugim i po najechaniu na każdy się one podświetlą - i właśnie nei wiem jak to zrobić :\ da sie cos takiego wogole wykonac za pomoca css czy to juz trzeba flasha? bo te podswietlane wyrazy to maja byc linki. Pozdrawiam i prosiłbym o pomoc smile.gif bede zobowiązany ;]
Joy-machine
To co jeszcze potrzebujesz zrobić jest prostsze od rozwijanego menu, a skoro rozwijane menu jest wg Ciebie proste to widze ze ktoś Ci napisał gotowy kawałek kodu którego Ty nadal nie rozumiesz.

Możesz zrobić to albo w CSS (poczytaj o hover) albo w JS (poprzez zmianę stylu CSS na wybranym elemencie po najechaniu na niego). Musisz poczytać jak się wykonuje podświetlane menu/elementy, potem wybrać metodę i zaimplementować. Najlepiej poćwicz na kodzie 'obok' żeby nie nababrać w aktualnym. A z tym fleshem to nieźle wyjechałeś winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.