kodzik mam taki
w sekcji head
<script type="text/javascript"> function sprawdz(adres) { if (adres != "") { var re = new RegExp("[^@]{1,}[@]{1}[^@.]{1,}[.]{1}[^@]{1,}","gi"); var wynik = re.test(adres); if (wynik == true) { window.alert("Adres prawidłowy, wysyłam formularz."); return true; } if (wynik == false) { window.alert("Nieprawidłowy adres e-mail."); return false; } } } </script>
no i includuje
<div align=left style="margin: 40px"> <font face='Garamond' size=3> <? if ($imie!="" and $wiadomosc!="" and $mail!="") { $tresc = "Imie: ".$imie."nWiadomosc: ".$wiadomosc."nnadawca: ".$adres; } else { ?> <!-- formularz --> <font 'face=garamond' size=3>Prosze wypełnić formularz i wysłać wiadomość</font> <form onsubmit="return sprawdz(adres.value)" action="<? echo $PHP_SELF; ?>" method="post" { margin: 0; padding: 0; } > <table> <tr> <td> <font 'face=garamond' size=2>Twoje imię:</font><br></td> <td > <input type=text name=imie> </td> </tr> <tr><td><font 'face=garamond' size=2>e-mail:</font></td><td><input type=text name=adres></td></tr> <tr> <td><font 'face=garamond' size=2>Wiadomość:</font></td> <td> <textarea rows=6 cols=30 name=wiadomosc></textarea> </td> </tr> <tr><td colspan=2 align="center"><input type="submit" name="submit" value="wyslij" align="right"> </td></tr> </table> </form> <? } ?> </font> </div>
no i nie dziala i nie wiem co jest nie tak prz gotowcu pisalo zeby umiescic
odwolanie do javascript w formie ale byl jeden input a ja mam 3 moze przez to
prosilbym o pomoc