Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Projekt dla klanu World of Warcraft
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Prph
Witam,

Projekt robiony rok temu. Przystosowany do 1024x768. Praca wykonana w Gimpie.

Projekt jest na sprzedanie (dlatego te znaki wodne). Ocencie projekt graficzny. Na dniach moze zamieszcze HTMLa.

Pozdrawiam, Adrian.
ano
Jedyne co widzę, to gotowe zdjęcia postaci + znak wodny. Daj może tą pracę w normalnej rozdzielczości?
Prph
No trudno zebym te postacie rysowal sam winksmiley.jpg
SHiP
Jak dla mnie nie powala, nic ciekawego ot kilka divów na menu i tekst, nieciekawy układ, dziwne kolory, po prsotu dziwnie stworzona strona ;] Jest dostosowana do jednej rozdzielczości? Bo jesŧli nie to jak jest ustawiona(na środku/po lewej/po prawej)? Jak wygląda przejsćie do tła. Pokaż kod html. Strona działa na wszystkich najbardziej popularnych przeglądarkach?
Polecam dodatkowo umieszczanie niektórych elementów strony w orginalnym rozmiarze... W ciemno nikt ci tej strony nie kupi ;].

ps: Jakiś wysoki ten top ;]
Prph
http://www.vgm.pl/LA/

Top duzy, bo mialo byc duuuz grafiki winksmiley.jpg Takie zalozenia poprzediego zleceniodawcy.

Adrian.
sf
- srodek topa jest pusty
- strasznie zle dobrane kolory, poprostu gora inna, top inny, inny dol, nic ze soba nie wspolgra, dol tez w ogole ma jakis inny styl

dla mnie porazka
Prph
Dzieki...
whiller
Moim zdaniem ciekawe biggrin.gif
Ale ... w tym topie bym uciął tą górę brązową, w sensie taką pomazaną jakby =]
A no i z prawej strony mógłbyś dodać jakąś ramke or sth. bo strona się dziwnie kończy (w mojej rozdziałce 1280x1024)... Lepiej gdyby to w jakiejś ramce było wszystko (takiej w stylu WoW'a winksmiley.jpg) Wtedy napewno by nabrało bardziej uroku. Imho oczywiście.

Kodu nie przeglądałęm biggrin.gif

Pozdrawiam
Prph
Nie ma ramki, bo to bylo zlecenie (rok temu). Klient zyczyl sobie 1024 i powiedzial, ze reszta go nie interesuje.

No i dodam, ze nie uwazam sie za grafika winksmiley.jpg W zasadzie to do grafiki mnie nie ciagnie ani troche.

Adrian.
sinq
sie nie narobiles do do kodu to podoba mi sie

ps. wątpie ze mozna sprzedawać takie laye zgodnie z prawem ten akurat w 90% to wlasnosc blizzard
ps2. widzialem juz laye gdzie ktos robil wlasnego top'a
Prph
Jak robil wlasnego topa?
A to Wy myslicie, ze ten top nie jest moj? Tlo osobne, postacie osobne. Owszem sa z blizzarda, ale to chyba oczywiste.

Adrian.
bim2
Ale zgrzędy! Mi się podoba i to bardzo ale nie planuje robić stronki o tej tematyce. Bardzo ładne to jest, proste postacie nawiązują do tematyki chociaż jak właże na strone to widze top, a wolałbym newsy
Denver
Bardzo mi się podoba. Jestem pewien, że 90% klanów WoW dałoby wszystko, żeby mieć taką stronę. Co do uwag:
- za wysoki top - pomyśl nad usunięciem górnego brązowego (drewnianego) paska
- wycentruj layout, bo u mnie w lisku kurczowo trzyma się lewej krawędzi
- nie podoba mi się efekt :hover w menu
- brakuje obramowania całego layoutu z obu stron, powodują dość brzydki efekt przy dużych rozdzielczościach

Top jak dla mnie świetny. Dopisz zero do planowanej ceny i będziesz miał na dobre buty albo nawet procesor winksmiley.jpg
Prph
Dzieki za pierwsze pozytywy winksmiley.jpg

Projekt robilem rok temu, wiec nie chce mi sie juz go zmieniac.

Jezeli ktos ma jakis kontakt z klanami WoW to prosze informacje. Ja jakos nieskutecznie ich szukam :/

Adrian.
Balas
Nie jest zle, ale projekt wymaga dopracowania i przerobienia niektorych elementow winksmiley.jpg
  • zbyt wielki i lekko monotonny top (wywal ten najwyzszy "pasek", bo niczemu nie sluzy a jedynie zajmuje miejsce)
  • malo ciekawe tło
  • tradycyjny portalowy uklad. Pierwsze co mi przyszlo na mysl po wejsciu na strone to JPortal
  • niby poprawny kod, ale jednak ta tabelka szpeci winksmiley.jpg
  • niebieski kolor jest wepchniety tu chyba na sile
Doszlifuj, a moze wyjsc calkiem niezle.

6/10
Prph
Mowilem juz ze nie bede tego poprawial winksmiley.jpg

A tabelka owszem szpeci, ale nie umialem zrobic takiego ukladu na samych divach.

Adrian.
piwoszeq
mi sie podoba smile.gif
Fusin
Witam wszystkich. To mój pierwszy post na tym forum, wiec może zaczne od oceny laya ^^. w skali 1/10 daje mu 9, coprawda nie jestem fanem Wowa (lineage2 rlz) ale gdyby to byl o tematyce l2 to bym to kupił winksmiley.jpg Mam tylko zastrzeżenie tak jak każdy do topa (po co ten gorny pasek??;p) no i powinieneś pomniejszyć czcionke w komórkach(jest ustawiona na 12px, ustaw na 11, jakoś tak milsze dla oczu na rozdzielczości 1024x768 winksmiley.jpg
Prph
Owszem, ten pasek moze nie jest potrzebny. Ale ja nigdy nie twierdzielem, ze znam sie na projektowaniu grafiki. Malo tego - to nawet mnie za bardzo nie interesuje tongue.gif

Adrian.
Home
gralem w wowa, i strona jesli ma sie tyczyc tej gry - to super kolory i design tylko stopke popraw i usun niebo na samej gorze a bedzie git guitar.gif

ps wielkosc fontow ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.