Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona na linux ?
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
nasty
Mam pytanie:
Zrobilem sobie strone i na windowsie chodzi ladnie, ale jak wlaczylem pod linuxem to wszystkie lemety form-u sa bardzo brzydkie, wiem ze to jest sprawka theme-u linuxa, ale jest jakis sposob na zjednolicenje wygladu na linux-ie i windowsie. i wolalbym zeby to byl widok z windowsu bo jest 100 razy ladniejszy.
Cysiaczek
Heh. Musisz się przyzwyczaić winksmiley.jpg
Czcionki, kontrast (na linuksie jest nieco słaby).
Jeśli chodzi o elementy FORM, to tak - czasami to zależy od THEME (zwłaszca pod wynalazkami typu Konqueror).
nasty
To znaczy ze zawsze strony pod linuxem sa Brzydkie ?
napewno cos jest, szukalem na google i nic niema...
Cysiaczek
Nie. Zainstaluj sobie czcionki z windowsa i używaj firefoxa - wszystko będzie normalnie.
nasty
Mam zainstalowanie od tygodnia arial itd. ale mi nie chodzi o fonty, bo z nimi jest wszystko ok, ale o wyglad textboxa butonna i oglunie wszyskich <input-ow
LBO
A stylujesz elementy formularza. Z CSS'em mozna zrobić kawał dobrej roboty. Przykład:
Cysiaczek
@LBO - Pod niektórymi dystrybucjami nawet style nie pomogą :|
sobstel
Cytat
To znaczy ze zawsze strony pod linuxem sa Brzydkie ?

używam linuxa (z kde) na codzień od ponad pół roku i nigdy nie zauważyłem, żeby coś wyglądało brzydko, zarówno na operze jak i firefoxie.
Sh4dow
ech, co za podejscie, ze pod linuxem jest brzydko. A moze odwrotnie, to pod windowsem jest brzydko ? guitar.gif
mls
Brzydko jest i pod windowsem, i pod linuxem - Mac rulez!... eot winksmiley.jpg ;P
Zajec
adres, wróżka mi się zwolniła
hwao
Wiesz ja znam taka mala rzecz, moze Cie zainteresuje...
http://www.badboy.ro/assets/articles/nicef.../niceforms.html

Pozatym bardzo wazny link dla webDesigner'a
http://www.quirksmode.org/dom/inputfile.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.