Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [projekt] Gra MMORPG
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Einzeinbleth
Witam wszystkich, po pierwsze chcialem wlasnie sie przywitac jako ze jestem nowy na tym forum.
Mam do przedstawienia projekt prostej gry mmorpg - nazwalem ja spellforge. O co w grze chodzi? Kazdy ma rozne runy, z ktorych tworzy coraz lepsze zaklecia (trzeba znac recepte) a zakleciami atakuje innych by zdobywac runy oraz zycie, mane. Kazdy ma ilestam zycia i many [na poczatku po 100] i za wygrywanie i zbieranie klikow dostaje kilka(nascie, dziesiat) dodatkowych. Mane sie traci przy kazdym zakleciu - kazde zabiera 20.
Zaklecia na przeciwnika dzialaja roznie - zabieraja/dodaja zycie i/lub mane. Na poczatku kazdy ma 5 roznych zaklec.
Teraz co nieco o mozliwosciach:
-Niestety tworzenie czarow na razie jest niedostepne mecze sie z tym kawalkiem skryptu a roboty w tym co nie miara.
-Dwa kanaly rss - dla news i Karczmy [czyli prostego shoutboxa, pisac moga tylko zarejstrowani, czytac wszyscy czytnikami rss]

Prosze nie oceniac wygladu [szablon z pajaczka, nowy sie robi], emotikon w karczmie, ani forum do ktorego jest link.

Gre napisalem w calosci sam w php + baza mysql. Jest ona niestety nie skonczona, ale bez przerwy praktycznie ddodaje nowe funkcje i robie rozne poprawki.

Milej gry aarambo.gif
wycieto
NuLL
Mam pytanie - co my mamy oceniac ? Na php.pl ocenia sie albo kod albo design. I ty co ma byc ocenione napisz do mnie PW a ja odblokuje.

Linki wycinam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.