Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: dbase_open()?
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
gxw
Mam problem z otwarciem pliku .dbf ulokowanym na innym kompie w sieci lokalnej. nie ma problemu jesli plik znajdzie sie na dysku lokalnym ale jezli chce dac mu adres url innego komputera ze sciezką do bazy to sie wykrzacza.
co moze rozwiazac ten problem?
Pozdrawiam
mike
Co się wykrzacza :?:
Serwer się kładzie czy skrypt przestaje działać i błędy generuje :?:
gxw
tak jakbym prawidłowego linka nie podawał do pliku... już próbowałem wszystkiego, różnym typów linków i nic
, jakby to pomogło to informuje że działam na windozie.
PS tego posta miałem umieścić w bazach danych ale prze pomyłke klinołem na serwery...
please help
mike
Przenoszę na Bazy danych i pytam raz jeszcze:
Co się wykrzacza :?: Baza czy skrypt :?:
Jeżeli skrypt źle działa to proszę podać jego kod, tu na forum nie ma Jasnowidzów. Bez większych informacji nikt Ci nie pomoże.

A jeśli to wina skryptu to temat poleci do innego działu.

I następnym razem proszę się zastanowić co chcesz napisać, gdzie chcesz napisać. Bo temat zalatuje mi php i jak się okaże że to wina skryptu to będę musiał go tam przerzucić.
gxw
skrypt działa idealnie: czyli przypuścmy mam napisane:
dbase_open('tmp/baza.dbf',0) - otwiera mi pięknie plik i skrypt sie wykonuje, ale jeżeli
napisze:
dbase_open('\\inny_komp\tmp\baza.dbf', 0) to mi nie znajduje pliku chociaż on tam jest, próbowałem wszystkich innym kombinacji. tak samo jak chce przez zmapowany dysk nie widzi pliku a jak podaje sciazke przez dysk lokalny to widzi bez problemu.
nie wiem wczym moze byc problem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.