Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tłumaczenia manuali frameworku PRADO
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
smentek
Być może kogoś zainteresuje całkiem fajny i ciekawy framework PRADO. http://www.xisc.com/
Pobawiłem się trochę w tłumaczenie manuala do niego. Jeśli ktoś zna nieco angielski, ma troche czasu i lubi dłubać w takich rzeczach to zapraszam do współpracyu przy tłumaczeniu: http://www.xisc.com/wiki/index.php/Pl:Main_Page
Można się przy tym świetnie frameworku nauczyć. tongue.gif A .

Prośba do adminów forum o przyczepienie tematu na stałe, na jakiś czas i ewentualne przeniesienie go w inne miejsce forum, niewiedzialem gdzie to dać wiec dałem w hadepark.

Pozdrawiam
hwao
Przypinam, po jakims czasie odepne
NuLL
[OT]

Wybaczcie, że się wtrącę. Wydaje mi się iż lepszym pomysłem byłoby tłumaczenie manual'a do MySQL-a. Prado to fajne - narzędzie ale trudne do użycia i trzeba coś o php już wiedzieć. Natomiast tłumaczenie manual-a MySQL-a przydało by się wielu - zarówno tym początkującym jak i tym zaawansowanym - ale to tylko moje zdanie.

[/OT]
seaquest
Null, ale chęci są inne i nic na to nie poradzisz. Moim zdaniem jeżeli ktoś chce tłumaczyć PRADO, to niech to robi, choć zachęcam do tłumaczenia manuala MySQLa, a także php!
Pamiętajcie, że jeżeli coś przetłumaczycie, to wyślijcie to nam, my to umieścimy w wortalu smile.gif
sf
Tlumaczenie manuala mysql wydaje mi sie mniej potrzebne. Jakos nigdy nie mialem problemow ze znaliezeniem czegos na mysql, chodz moj angielski jest nie najlepszy. Natomiast PRADO jest mnie znany i bardziej wlasnie tu by sie przydalo przetlumaczenie bo zwiekszyloby to ilosc osob, ktore zaoznalyby sie z tym frameworkiem. Przy mysql kazdy musi przysiasc, nie wazne czy zna angielski czy nie, a przy prodo.. napewno wersja polska przyczynilaby sie do zwiekszenia popularnosci. Tak bylo np. z phiend.. przy wersji Polskiej mozna bylo sie skupic na zasadzie dzialania niz tlumaczeniu poszczegolnych kawalkow winksmiley.jpg

Pozatym postgres rox! szkoda tylko, ze nie ma tak dobrego manula jak mysql..
bela
Tłumaczenia manuala mysqla jest na webdeveloper.pl
smentek
Osobiście jestem zainteresowany tlumaczeniem prado ponieważ sam wlasnie poznaje ten framework, tak wiec moge wykonywac ta prace niejako przy okazji. Niestety jak dotad nie ma odzewu. Sam tego nie pociagne, za duzo pracy jak na jednego... Moze jednak ktos chetny z czasem sie pojawi...
Co do tlumaczenia mysql to zupelnie inna bajka. Pozatym prosze pamietac ze nie brak calkiem niezlych podrecznikow do tej BD. Ostatnio 3 nowe wyszly. Bardzo watpie czy prado kiedykolwiek doczeka sie podrecznika.
NuLL
Odpinam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.