Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Levabul's devBlog
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Levabul
Prezentuję przed wami mojego devBloga. Będzie on oparty na gotowym systemie (DotClear) dopóki nie stworze mojego CMSa. Wprowadziłem w nim pewne kosmetyczne zmiany (np. wyświetlanie "2 komentarze" a nie "2 komentarzy", oraz zrobiłem theme który póki co będzie tam na stałe. Strona jest zgodna z validatorem Xhtml 1.0 Strict. Duża ilość divów wymuszona była budową DotCleara :/.
Wszelkie opinie mile widziane exclamation.gif!

Tak więc ZAPRASZAM

»www.levabul.blo.pl

ps. validacje psuje flashowy banner stat.pl ale reszta jak najbardzie jest zgodna z validatorem exclamation.gif!
aleksander
"MySQL Error : 2002 - Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysql/mysql.sock' (2)" yeah biggrin.gif
Levabul
Sry za kłopot widocznie admin bawi się z serverem. Dam znać jak już zacznie działać tongue.gif.
spenalzo
Wygląda ciekawie, ale ten zielony jest wg mnie zbyt jaskrawy i strasznie daje po oczach tongue.gif
Marusz
Tlo bez sensu, nie pasuje do reszty designu. Calosc ogolnie moze byc, tylko intryguje mnie ten lisc "paproci" w topie.
Pigula
tlo stanowczo do wymiany. popraw system sprawdzania maila i strony www. moze dalo by sie troche rozciagnac i naprzyklad kalendarz dac z prawej strony bo tak to sie bedzie rozciagac za bardzo.
Levabul
niestety z serwerem są teraz pewne niezależne ode mnie problemy i strona nie jest aktywna 24h na dobe :/.

A co do komentarzy : ta paproć ma intrygować ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu biggrin.gif. A co do tła - hmmm dużo osób sie na nie skarżyło to też je zmienię jak będę miał chwilkę.
wassago
Tło, tak jak było ktoś wspomniał jest bez sensu, zielony faktycznie za jaskarawy, dobór kolorów odrzucający, tekst w headerze całkowicie beznadziejny, lay wygląda jak by był zrobiony na szybko w paint'cie. Strona z kometarzami totalnie przesadzona, ta postać po prawej i to słoneczko po prawej - jeżeli już to zrobić to pól-przeźroczyste.

Cytat
Strona jest zgodna z validatorem Xhtml 1.0 Strict

Walidiator:
Cytat
This page is not Valid XHTML 1.0 Strict!

edit:
co do walidiacji: trzeba bylo podac adres do strony ktora ma byc walidowana a nie do strony z ramka... ramka - fuj!
Levabul
Po pierwsze wiem że ramka fuj ale tak pokazuje strone blo.pl
Po drugie nie przeczytałeś całergo mojego posta gdzie jak byk pisze
Cytat
ps. validacje psuje flashowy banner stat.pl ale reszta jak najbardzie jest zgodna z validatorem exclamation.gif!

Ale mimo wszystko thx za komentarz
maniaczka1
tlo wszystko psuje dry.gif a reszta moze byc chociaz nie przepadam za blogami tiredsmiley.gif
Vertical
Tło psuje bloga, ale poza tym, to jakby zmienić tło (na takie... mniej szczegółowe?) i w szablonie dać mniej "oczojebny" kolor (chodzi o ten zielony), to byłoby ok.
AxZx
na sile, nie ma sie czym chwalic.
Strzałek
NIe będę oryginalnym, tło napewno nie pod ten design, a same kolory ... zbyt jaskrawe :/
limak
Cytat

kod flasha mozna zmodyfikowac tak aby byl zgodny z xhtml 1.0. wystarczy wywalic wszystkie znaczniki embed i zostawic tylko ten jeden object.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.