Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: div na Androidzie fixed do wysokości strony a nie viewport
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
ABDOO
Witam,
problem mój dzisiejszy polega na tym, że o ile strona wyświetla się poprawnie na laptopie oraz na przeglądarce Android, o tyle div, który powinien być wyśrodkowany w przeglądarkach Chrome i Firefox na Androidzie wyśrodkowuje się do środka strony zamiast viewportu O_O

1.  
  2. #main {
  3. position: fixed;
  4. top:50%;
  5. left:50%;
  6. margin-left:-30%;
  7. margin-top:-15%;
  8. max-width: 60%;
  9. max-height:75%;
  10. width:900px;
  11. height:450px;
  12. z-index:100;
  13.  
  14. }
by_ikar
Dobieraj sobie trochę lepiej tytuły, bo są jakbyś pracował na boku w onecie czy innym grajdole. Jak wyglądają twoje meta tagi dla viewport ?
ABDOO
  1. <meta name="viewport" content="width=device-width; maximum-scale=1.4; initial-scale=1.0; user-scalable=yes"/>

nie bardzo rozumiem jaki jest problem z tytułem... wstydnis.gif
by_ikar
Problem z tytułem jest taki że sugeruje problem samego androida, a to nie jest problem androida ani żadnego systemu a może być to problem przeglądarek i różnej implementacji CSS.

A teraz zmniejsz okno swojej przeglądarki (na tym swoim przykładzie: http://jsfiddle.net/P5NVp/embedded/result/ ) i zobacz na swój css i zastanów się dlaczego to tak działa i dlaczego zarówno system mobilny jak i mobilne przeglądarki nie mają nic do rzeczy odnośnie viewportu.

Albo prościej, powiedz co chcesz osiągnąć.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.