Cytat(Szymciosek @ 7.05.2013, 13:35:28 )

Trochę się zmieszałem, napisałem do kumpla, wg. niego w bazie jest lepiej, chociażby ze względu na tworzenie rewizji. W razie czego zawsze możemy wrócić do poprzedniego działającego pliku.
Wyobraź sobie sytuację, klient niech już ma dostęp do zmian w template, ale pozmienia coś, zapisze, zobaczy wynik i nie będzie mu się podobało, nie będzie umiał wrócić do poprzedniego, wchodzi w jakiś dział, wybiera poprzednią rewizję i przywraca sobie dane do bazy, generując przy tym plik na nowo.
ja tutaj popieram to co sugeruje
CuteOne... do tematu najlepiej podejdź pod podobnym kontem jak do przechowywania obrazków... do większego zarządzania i tak informacje musisz przechowywać w bazie, jednak same obrazki najlepiej przechowywać w odpowiednio przemyślanej strukturze katalogów w plikach... co do obrazków np. masz rozbudowany system avatar'ow - klient ma dostęp do historii avatarów i ma jeszcze np. jakąś biblioteczkę avatarów którą sobie sam wgrał, do wszystkiego ma dostęp - czy to nie przypomina rewizji... a mając to w plikach jako template polecam nie wymyślać cudów na kiju tylko podejście najprostsze czyli php (jak w zendzie) i w odpowiedniej funkcji/klasie masz obudowany include przez ob_start, ob_get_contents i ob_clean_end...
// edit
lub jakiś system template tłumaczący całość do php by nie było narzutu...
...
btw. taki oftopick gdyż muszę z siebie "powietrze" upuścić (może ktoś połączy się ze mną w bólu o.O), wróciłem znowu do sportu mt z lekką kontuzją po innym i lekkim niedowładem ręki po kończącym się zapaleniu to takie dziś miałem szczęście, że mimo iż miałem suspensor to ledwo chodzę o.O (śmieję się, "dobrze, że mam już córkę ;p")