Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www] Teaser do mojego Pomodorowego tajmera :)
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
.radex
Cześć wszystkim! Dawno się nie widzieliśmy wink.gif

Tytułem wstępu: jak wielu programistów korzystam z Pomodoro przez cały czas. Jakby ktoś nie słyszał o tej technice, działa to tak: pracujesz w 25-minutowych blokach z 5-minutowymi przerwami pomiędzy. I co 4 "pomodora" robisz dłuższą, 15-20 minutową przerwę. Niestety wszystkie tajmery na Maka, które widziałem, do tego zastosowania po prostu ssą. Wydaje się to banalne, prosty minutnik, ale gdy korzysta się z tego przez cały czas od dwóch lat, zaczyna to być irytujące. Nie chcę się zbytnio rozpisywać z powodami, ale brakuje minutnika, który by był dobrze zaprojektowany do tego celu, więc napisałem własny wink.gif

Jeszcze przede mną trochę pracy, a już chciałem chociaż coś pokazać światu, więc zrobiłem małego teasera smile.gif

link: http://teaser.radexp.pl/

Będę wdzięczny za feedback w dwóch kwestiach:
  1. Po pierwsze, jestem cienki w copywritingu, a jak mam coś napisać po angielsku, to już w ogóle wink.gif Obawiam się, że narobiłem jakichś błędów, albo tekst brzmi po prostu głupio po angielsku. Opinia kogoś biegłego w angielskim była by przydatna smile.gif
  2. Jestem programistą, a nie designerem, więc ciekawi mnie co sądzicie o wyglądzie strony

Dzięki wielkie z góry smile.gif
Twist
Czcionki szeryfowe nie nadaja sie do glownych tresci w dokumentach webowych. Znacznie lepiej czyta sie bezszeryfowe.
prowseed
Nie przesadzaj ; )
Przy takich wielkościach jak 20+ px to już raczej nie ma większego znaczenia.
Poza tym nie zapominaj, że szeryfy prowadzą wzrok, co w sumie ułatwia czytanie.
Co innago, gdybyś napisał, że "zaleca się"... ale od razu, że się nie nadają? hm.

@topic
Jest miłe dla oka, ale troche ubogie ; )
"Thanks! We'll be in touch." - wysłałem pustą formę.
.radex
Cytat(Twist @ 26.03.2012, 13:41:45 ) *
Czcionki szeryfowe nie nadaja sie do glownych tresci w dokumentach webowych. Znacznie lepiej czyta sie bezszeryfowe.

Co Ty nie powiesz snitch.gif

Cytat(prowseed @ 26.03.2012, 14:11:36 ) *
Jest miłe dla oka, ale troche ubogie ; )

Dzięki. Ubogi (preferuję określenie "prosty" tongue.gif) to ten teaser jest z założenia; finalna strona będzie dość bogata graficznie wink.gif

Cytat
"Thanks! We'll be in touch." - wysłałem pustą formę.

Szkoda, że pustą wink.gif

O tym wiem, to jest moje czyste lenistwo wink.gif Emaile są walidowane po stronie serwera i tylko poprawne są zapisane w bazie, ale po stronie klienta formularz jest wysyłany Ajaksem i nie sprawdzam odpowiedzi.
prowseed
Nie korzystam obecnie z jabłka, toteż raczej nie jestem taget'em ; ) No chyba, ze planujesz rowniez wydanie na okienka.

O tam od razu sprawdzanie odpowiedzi, onsubmit="return check()" i
  1. function check() {
  2. if (costam.name.value == '') alert('.');
  3. else return true;
  4. return false;
  5. }
.radex
Cytat(prowseed @ 26.03.2012, 16:38:34 ) *
Nie korzystam obecnie z jabłka, toteż raczej nie jestem taget'em ; ) No chyba, ze planujesz rowniez wydanie na okienka.

Nope, było by to równoznaczne z napisaniem aplikacji od zera wink.gif A gdybym napisał to w Qt, czy innym wieloplatformowym badziewiu, to aplikacja straciła by cały swój urok.

Cytat
O tam od razu sprawdzanie odpowiedzi, onsubmit="return check()" i
  1. function check() {
  2. if (costam.name.value == '') alert('.');
  3. else return true;
  4. return false;
  5. }

Odczytanie odpowiedzi serwera jest równie proste wink.gif Ale wtedy mi się nie chciało, a teraz szkoda czasu, trzeba wracać do Xcode dopracować aplikację i zaprojektować finalną stronę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.