Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IDE pod OS X
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
mhs
Witam,

od bardzo długiego czasu pracuję na Zend Studio 5.x. Funkcjonalnie mi bardzo odpowiada. Ze względu, że pod Lion'em są problemy z instalacją tego programu szukam czegoś nowego. Ponieważ najnowsze wersje Zend Studio (Eclipse) mi nie odpowiadają bardzo prosiłbym o polecenie jakiegoś środowiska IDE dla OS X'a. Moje wymagania co do IDE (oczywiście może to być płatny program):

1) tworzenie projektów (przy otwarciu projektów otwiera wszystkie ostatnio otwarte pliki przy zamknięciu projektu)
2) definiowanie połączeń ftp
3) edycja plików bezpośrednio na serwerze (czyli nie ściąga plików na dysk tylko każdorazowo otwiera pliki bezpośrednio z serwera)
4) śledzenie kodu - automatyczne podpowiedzi kodu tych definiowanych samodzielnie (nazwy zmiennych, metod, funkcji, klas, itp) na podstawie includowanych plików do projektu

Sprawdziłem kilka edytorów (Coda, Dreamweaver, Eclipse, nowe Zendy, NetBeans) i niestety żaden z nich nie oferuje wszystkich tych rozwiązań.

Może ktoś z Was poleci jakiś program. Będę wdzięczny,
Pozdrawiam.
Theqos
Obadaj PHPStorm. Co do punktów 3 i 4, to jak chcesz mieć podpowiadanie kodu to siłą rzeczy musisz ściągnąc te pliki z serwera, żeby IDE mogło je przeskanować.
mhs
Cytat(Theqos @ 19.09.2011, 09:33:38 ) *
Obadaj PHPStorm. Co do punktów 3 i 4, to jak chcesz mieć podpowiadanie kodu to siłą rzeczy musisz ściągnąc te pliki z serwera, żeby IDE mogło je przeskanować.

Już ciągnę wersje trial. Co do ściągnięcia na dysk - OK, niech sobie ciągnie tylko jeden warunek - jak otwieram plik to chciałbym aby zawsze ściągał najnowszą wersję z serwera. Bo problem jest w tym, żeby nie nadpisywać sobie plików jeżeli ktoś w między czasie zmieni plik.
acztery
TitaniumStudio jest super to narzędzie pd Aptany
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.