Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłka wiadomości email (folder wyslane)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
batonik1984
Witam

Zastanawiam się czy da się wysłać wiadomość email w ten sposób by została ona również zapisana w skrzynce z wiadomościami wysłanymi?
konkretniej walczę na Frameworku Zend ale pytanie kieruję ogólnie.

Wystarczą jakieś hasła wskazówki bo nie mam pomysłu jak tego szukać.

Pozdro
mat-bi
po prostu przy wysyłce zapisujesz dane e-maila do np. bazy i potem to pobierasz? Czy nie o to ci chodzi?
batonik1984
Cytat(mat-bi @ 29.06.2011, 13:45:32 ) *
po prostu przy wysyłce zapisujesz dane e-maila do np. bazy i potem to pobierasz? Czy nie o to ci chodzi?

Nie. Piszę narzędzie do mailingu i problem w tym, że system jest podzielony na kilka etapów i dopóki nie mam modułu do obsługi tych wszystkich wiadomości chciałbym by można było również mieć dostęp do nich poprzez zwykłego klienta tj. webmail, thunderbird.

Innymi słowy np. Pani X wysyła 100 maili w ciągu dnia. Po 10 dniach ktoś odpowiada => i w tym momencie trafia do skrzynki odbiorczej która jeszcze nie jest obsługiwana przez system dalsza korespondencja prowadzona jest tymczasowo przez thunderbirda. Czasami trzeba zerknąć jaką treść się wysłało chciałbym by po wejściu w folder z wysłanymi można było ją tam zobaczyć.

to nie musi być php to może być cokolwiek co mi umożliwi wysłanie w ten sposób by zapisało się na serwerze pocztowym.

Wiadomo baza danych itd. to rozwiązuje problem ale dopiero jeśli całość korespondencji będzie obsługiwana przez mój system.

thek
Może najprostsze rozwiązanie... Dopisz tego usera jako dodatkowego przy wysyłce wink.gif
batonik1984
Heh mam jednego usera więc są dwie możliwości biggrin.gif albo to się w tym katalogu nie zapisuje przy wysyłaniu z wykorzystaniem

1. <?php
  2. $config = array(
  3. 'auth' => 'login',
  4. 'username' => $username,
  5. 'password' => $password);
  6.  
  7. $transport = new Zend_Mail_Transport_Smtp($smtpServer, $config);
  8.  
  9. $mail->send($transport);
  10.  
  11. ?>

albo coś źle robię smile.gif jeszcze muszę to zlukać

Sprawdzone ponownie, wszystko ładnie się wysyła.... wiadomości w folderze "Wysłane" brak
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.