Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Logotyp i identyfikacja
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
trucksweb
prosze o ocene logotypu nowej agencji interaktywnej + jakies tam jeszcze dziedziny obejmuje swaja dziallnoscia.
Logotyp mial byc uniwersalny.

logotyp: logotyp
identyfikacja: identyfikacja
Daimos
Bardzo przyjemne i właśnie "świeże" logo smile.gif
Jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to przez te listki, prawa góra robi się trochę pusta, ale poza tym dla mnie świetne
askone
Podoba mi się smile.gif
Robert3d
PLUSY: ładne proste świeże
MINUSY: leci w lewo i dół przez nałożenie ciężaru na lewą górę.

Pozwoliłem sobie na małą przeróbkę

zmiana kolorów i zostawienie szarego nad "i" przybliżenie napisów by po zmianie listków miało to sens
trucksweb
dzieki za propozycje, ale mozesz umiescic ja na innym serwerze, poniewaz prv.pl nie zezwala na hotlinkowanie smile.gif
Daimos
to sobie zapisz i umieść w innym smile.gif
Robert3D faktycznie poprawił tego minusa, którego się doszukałem, już nie jest tak pusto, to jest to wink.gif
trucksweb
nie wiem czemu, ale wczesniej zamiast propozycji @Robert3D byla informacja o hotlinkowaniu prv i o to mi chodzilo...

co to propozycji- jakos trudno ni sie przyzwyczaic ze listki wyrastaja ze studia a nie z tea, ktora zreszta ma pelnic role metafory to cherbaty -zielonego krzaku z liscmi.
Moze cos jeszcze pokombinuje.
Robert3d
Grafika jak w życiu podstawową zasadą jest symetryczność złote środki i inne metody pomagające w równomiernym rozłożeniu części obrazu. Zamień sobie to na bloki masz jeden prostokąt i kwadrat. jeżeli dasz ten kwadrat jak w twoim przypadku nad krawędzią prostokąta to ten nie ma siły przechyli się a tak nie może być.

---..............
---------------

możliwości jest wiele

......----......
--------------

----...-----------

-----..----..----------

gdzie kreski oznaczają bloki. a kropki to puste znaki.

tak jak ty masz okej ale pod warunkiem że zrównoważysz rysunek ale w twoim przypadku jest to trudne do osiągnięcia.
Jeżeli zechcesz wykorzystać taki układ jak ten poniżej
----...-----------
dobrze było by złamać rutynę i pochylić pod kątem spadem na stronę zewnętrzną te listki by nabrało to dynamiki.

ps umieściłem to na prv bo w chwili obecnej innego nie posiadać na którym mógł bym coś umieścić takiego a nie chciałem dawać do bazy zdjęć bo nie chciałem upubliczniać twojego projektu.

ps2 poprawiony przezemnie projekt był robiony w 1 min wiec warto było by obniżyć te listki w dół skracając tym samym drugą literę T i czyniąc listki bardziej należnymi do reszty.
trucksweb
troche posiedzialem i sie pobawilem.
co o tym sadzicie ?

bardziej sklaniam sie do tej ostatniej wersji ohno-smiley.gif

logotyp
Robert3d
ehh nie czujesz że taki układ nie jest dobry?
Daimos
Popytaj jeszcze innych, ale dla mnie najlepsze było z poprawką zrobioną przez Robert3d
trucksweb
dobra, cos takiego splodzilem...

logotyp logotyp
identyfikacja identyfikacja
Robert3d
nie chcę zniechęcać do grafiki ale ten jest pozbawiony smaku ale jeżeli już musisz to może coś takiego?

http://fotoo.pl/zdjecia/files/2011-06/88a01cd3.gif
trucksweb
swieza poprawka ?

logotyp logotyp
Daiquiri
Ostatnia wersja zdecydowanie najlepsza. Osobiście nieszczególnie podobało mi się umiejscowienie i wygląd listków w poprzednich wersjach, zarówno Twoich jak i Robert3d. Dopracowałabym jednak jeszcze kolory, dla mnie już są bardzo stonowane, a w druku wyjdą jeszcze ciemniejsze i mniej soczyste. Ogólnie rzecz ujmując, moim zdaniem logo nie jest odkryciem roku, ale jest przyzwoite smile.gif.

PS. Jaka identyfikacja? Przecież to tylko wizytówki tongue.gif

@Robert3d
Nie łatwiej było skorzystać z jakiegoś serwisu zajmującego się hostowaniem zdjęć, celem ich późniejszego udostępniania nawet na zasadzie hotlinkowania?
trucksweb
no a mnie podobala sie pierwotna wersja- jak listek wyrastal z "t".

.. ale idac za glosem ludu powstala teraz taka kompozycja

logotyp logotyp

ps. dalem to pod identyfikacje bo tez to nia jest, ale pod tym linkiem pojawia sie potem dodatkowe rzeczy. Tak zeby nie macic klienta linkami.
Daiquiri
Odświeżony kolor, zdecydowanie na plus. Pozwolę sobie uzasadnić, dlaczego punkt kwitnięcia herbacianych liści jest, moim zdaniem oczywiście, lepszy w punkcie "a" niż "t". Przede wszystkim litera "a" posiada miłe dla oko zaokrąglenie, znajduje się w fajnym miejscu i jest niżej osadzona, przez co projekt nie jest maksymalnie wysunięty w górę w jednym miejscu. Liście nie kaleczą też w tym przypadku litery.

Nadal jednak zastanowiłabym się, czy ten błysk ma iść w tym miejscu, co obecnie smile.gif.
trucksweb
tak, tak, przyjmuje oczywiscie argumenty za zmiana polozenia listkow... ale mimo wszystko cos mnie kusi zeby jeszcze pobawic sie z pierwotna wizja. raczej to wersja tylko dla mnie, choc moze jak cos fajnego wyjdzie to sie podziele.

ostatecznie blysku na napisie nie bedzie:

logotyp logotyp
pyro
Moim zdaniem całkiem ładny logotyp smile.gif
Robert3d
Cytat(Daiquiri @ 13.06.2011, 08:32:59 ) *
Ostatnia wersja zdecydowanie najlepsza. Osobiście nieszczególnie podobało mi się umiejscowienie i wygląd listków w poprzednich wersjach, zarówno Twoich jak i Robert3d.

Nie chcę tutaj uprawiać przechwalstwa ale umiejscowienie nad literą A w ostatni sposób ale (twórca podniósł nieco) jest podlinkowane pod moim postem wink.gif

Co do literki a widzie że listki nieco podniosłeś okey ale jedno mnie bodzie w ostatniej wersji jeżeli decydujesz się na zabawę światłem i cieniem to to powinno padać w jednym góra 2 kierunkach u ciebie są to można by przyjąć aż 4 kierunki. Co zaczyna wyglądać bardzo nie naturalnie Popraw to.

ps nie zauważyłem że zlikwidowałeś w ostatnim ten cień z liter teraz jest przyzwoicie.

ps2 można by przyjć że trendy są trendami ale nie wszystko pasuje do każdego projektu i czasem warto zrezygnować z najbardziej modnych koncepcji na rzecz spójności innowacyjności oraz smaku projektu.
Daiquiri
Cytat(Robert3d @ 13.06.2011, 13:55:49 ) *
Nie chcę tutaj uprawiać przechwalstwa ale umiejscowienie nad literą A w ostatni sposób ale (twórca podniósł nieco) jest podlinkowane pod moim postem wink.gif
Z tym, że nie mam możliwości podglądu tej pracy.
rzymek01
Zajebiste, z tym błyskiem chyba lepsze, ale bez niego też super
trucksweb
tak, tak koncepcja @Robert3d nakierowala mnie nie ostatni ksztalt logotypu. jednak jego wersja jest nieco inna niz moja- fakt to wersja robocza.

w koncowym etapie wyprostuje nieco listki bo jakos dziwnie na nie patrze.
hmm, cienia nie bylo, albo ja nie widze. przynajmniej nie w swiadomie.

dzieki wszystkim za opinie i rady.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.