Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Instalacja] Zwiecha WIN 7 podczas finalizacji ustawien
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
jarmiar
Mam problem.
Instaluje na lapku Asus Z92Jseries WIN 7. Wszystko jest ok dopoki dochodzi do finalizacji ustawien, czyli po restarcie. Wtedy wszystko się zawiesza. Wskaźnij myszy nie reaguje an ruch. Co może być przyczyną i jak zainstalować tam tego win 7.

Parametry lapka:
CPU: Celeron M440
HD 80gb
RAM 1024 (prawdopodobnie 2gb)
GPX: GeforceGD 7300

prosze o pomoc
Fifi209
Nawet nie podałeś wersji tego Windowsa, ani pod jaką architekturę jest przystosowany.
jarmiar
win 7 ultimate wersja 32 bit
Fifi209
Czy to jest windows oryginalny czy pobrany z neta? Jeżeli to drugie to spróbuj pobrać inną wersję.

Jeżeli chodzi o oryginalność - można całkiem legalnie korzystać z windowsa 7 bez podawania klucza - wersja testowa 30 dni, za pomocą wbudowanego narzędzia można ten okres wydłużyć.
IceManSpy
Jeśli instalujesz z płyty to możesz spróbować zainstalować z pendrive.
ylk
Olej to i zainstaluj Linuxa smile.gif
Fifi209
Cytat(ylk @ 1.04.2011, 11:53:20 ) *
Olej to i zainstaluj Linuxa smile.gif

Jeżeli kolego jesteś taki "pro" z obsługi linux'a, zapewne chętnie pomożesz mi dobrać sterowniki dla karty dźwiękowej, tak aby działało 5.1 w dodatku z użyciem technologii X-Fi i X-Fi Crystalizer.
ylk
Nic nie napisałem, że jestem "pro" smile.gif
Z tego co widzę sterownik do X-Fi jest wprowadzony do jądra Linuxa od wersji 2.6.31 więc muza powinna grać out-of-the-box. Reszta to pewnie kwestia odpowiedniej konfiguracji...
Tak czy inaczej zazdroszczę karty i życzę powodzenia thumbsupsmileyanim.gif
Fifi209
Cytat(ylk @ 1.04.2011, 13:23:10 ) *
Z tego co widzę sterownik do X-Fi jest wprowadzony do jądra Linuxa od wersji 2.6.31

Póki nie będzie to sterownik twórców z CREATIVE LABS to można zapomnieć o jakości dźwięku jaka towarzyszy mi na windowsie.
Problem sterowników dotyczy również systemu vista i 7, dlatego mimo że nie chcę zostaję przy XP. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.