Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] Gra
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
#luq
Chciałem poprosić wszystkich o ocenę gierki która napisana jest w JavaScript`cie z użyciem także jQuery. Głównie chodzi mi o efekt a nie o kod bo wiem, że do wielu rzeczy w nim można by się doczepić (raczej przekazywanie obiektu klasy Game do obiektów zawartych we właściwościach tego obiektu nie jest za fajne ale dziedziczyć w JS`ie jest trochę dziwnie winksmiley.jpg.

Krótka instrukcja:
- zalecana przeglądarka - Chrome, ew. Firefox.
- możemy zbierać jedynie klocki koloru takiego jakim mamy u dołu ekranu w kółku.
- aktualny kolor możemy zmieniać za pomocą [a] i [d] - Chrome, natomiast w Fx`ie [<-] i [->]
- więcej punktów dostajemy jeśli zbierzemy combo, czyli takie klocki jak pokazano w prawym dolnym rogu ekranu gry.

Złap klocka

Pomocne byłyby także opinie typu - gra jest za trudna/za łatwa... Jeśli ktoś doszedł do ostatniego levelu (a jest ich 8) to także proszę poinformować, bo mnie się to narazie nie udało ;]
melkorm
Ciekawe smile.gif I na operze śmiga bez problemów smile.gif
djmati11
Fajna gra. Jak na razie 3-lvl.
lord_t
Elo, na FF nie banglają mi klawisze. Spróbuj wykorzystać ten kawałek kodu:

Kod
$(document).keydown(function(e){
        var key=(e||window.event).keyCode;
        switch(key){
            case 37:;    break;
            case 39:;    break;
        }
    });
#luq
Cytat(lord_t @ 11.04.2010, 15:36:14 ) *
Elo, na FF nie banglają mi klawisze.

W Firefox`ie powinna działać strzałka lewo, prawo ale w pierwszym levelu jest tylko jeden kolor więc nie ma co zmieniać. Dopiero w 2 dochodzą zielone klocki, więc mamy 2 kolory a więc jest sens się przełączać pomiędzy nimi ;] Chyba w tym problem bo u mnie śmiga na Fx`ie. Jeśli się jednak mylę, proszę o info.

Btw.
Cytat(lord_t @ 11.04.2010, 15:36:14 ) *
Kod
var key=(e||window.event).keyCode;

Nie wiem czy jest sens to stosować w jQuery. Czy to nie jest czasem tak, że w jQuery mam pewność że pod zmienną e mam obiekt Event? A tak w ogóle, z tego co mi się wydaję window.event jest sens używać tylko pod IE, bo to IE tak obsługuje zdarzenia... Ofc. mogę się mylić.
lord_t
Ad 1. Już kapujęwinksmiley.jpg
Ad 2. Masz rację - sprawę powinno załatwic jquery'owe event.which. To zrób pod IE:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.