Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eclipse - ostrzezenia przy commitowaniu okreslonych ciagow do CVS
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
marcini82
Witam!

Uzywam Eclipse i chcialbym osiagnac cos takiego:
jak commituje jakis kawalek kodu do CVS i w tym kawalku kodu znajdzie sie ktorys ze zdefiniowanych wczesniej ciagow (np. "var_dump(", "console.log(" itp.), to Eclipse wyswietli mi jakis komunikat ostrzegawczy, w stylu "Hej mondziole, chciales zacommitowac var_dump(), tak nie wolno..." tongue.gif. Po prostu czasem czlowiek w szale debugowania aplikacji zostawi w kodzie cos, czego nie powinien, a ja chcialbym zeby mnie Eclipse ostrzegl w takim przypadku.
Mozna cos takiego zrobic? Jakims pluginem?
ayeo
Ja proponuję po prostu "nadpisać" var_dumpa. Napisz sobie funkcję my_dump(); korzystającą z var_dumpa, ale sprawdzająca flagę DEBBUG_MODE. W jakimś pliku (takim, który jest ignorowany przy commitach) ustawiasz u siebię tą flagę na true, a na serwerze na false. Do co plugina to nie wiem czy jest smile.gif

Pozdrawiam!
marcini82
Cytat
Ja proponuję po prostu "nadpisać" var_dumpa

Wiem, ze mozna stworzyc podobne mechanizmy, ale nie w tym rzecz.
Takie sprawdzanie tresci commitow, to by bylo cos snitch.gif var_dump() to tylko przyklad. Zapewne znalazlbym dla tego jeszcze niejedno zastosowanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.