Witam,
Zainstalowałam bazę Oracle 11g, dodatkowo JDeveloper (wiem ze w 11g jest wbudowany, ale miłam jakis problem z javą). Teraz działą dobrze.
Moj problem polega na tym, że kiedys w wersji 10 stworzyłam tabele, która zawierała jedna z kolumn SI_STILLIMAGE(przechowuje linki do zdjęć), następnia miałam progrm, który pobierał przez adres URL obrazek, konwertował na blob'a... wszystko pięknie działało. Tabel była utworzona, dane wczytane, mogłam na nich pracować. (Chodzi o przechowywanie obrazów w bazach danych). Po instalacji nowej bazy mam problem z wykonaniem kodu z typami SQL/MM. Nie instalowalam żadnego Oracle InterMedia (raczej w 11g juz Oracle Multimedia - bo sprawdzałam przy instalacji ze jest w pakiecie z bazą) Cały czas mam błędy;
Error report:
ORA-29400: błąd kartrydża danych
IMG-00705: nieobsługiwany lub uszkodzony format wejściowy
ORA-06512: przy "ORDSYS.ORDIMERRORCODES", linia 75
ORA-06512: przy "ORDSYS.ORDIMERRORCODES", linia 65
ORA-06512: przy "ORDSYS.ORDIMG_PKG", linia 47
ORA-06512: przy "ORDSYS.ORDIMAGE", linia 786
ORA-06512: przy "ORDSYS.SI_STILLIMAGE", linia 58
29400. 00000 - "data cartridge error\n%s"
*Cause: An error has occurred in a data cartridge external procedure.
This message will be followed by a second message giving
more details about the data cartridge error.
*Action: See the data cartridge documentation
for an explanation of the second error message.
te błędy odnoszą sie do lini, gdzie jest a:=si_stillimage( b )
Cos mi brakuje, czegos nie skonfigurowałam, zainstalowałam... juz nie wiem. Pamiętam ze przy wersji 10 tez miałam na początku problemy, ale w koncu mi wyszło. Tak dawno instalowałam baze 10 ze juz nie pamietam jak to zrobiłam. Wiem ze instalowałam dodatkowo jave, ale teraz tez. Od tamtego czasu spokojnie pracowałam na jednej wersji bazy, az zachciało mi sie 11g.
jeżeli ktoś zechciałby mi pomóc to prosze o odpowiedź, ew na maila lexik007@wp.pl
Pozdrawiam