Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Php] połączenie sklepu interetowego z (testowym)systemem platności on-line
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
majtas
Witam wszystkich!
Dopiero zacząłem swoją przygodę z php więc swoje pytanie zostawiam w tym dziale (mam nadzieje ze to odpowiedni dział - jeśli nie - przepraszam i proszę o przeniesienie)
Od pewnego czasu staram sie utworzyć prosty sklep internetowy (m.in na podstawie książki "PHP5 i MySQL. Zastosowania e-commerce") a mój obecny problem polega na tym, że przedstawiony w tej książce sposób łączenia sklepu z testowymi płatnosciami on-line oferowanymi przez Data Cash jest w tej chwili dla mnie nie dostępny (tylko dla korporacji...).
Czy w związku z tym możecie mi polecic jakieś inne rozwiązanie (chodzi przede wszystkim o jego prostotę, im mniej skomplikowane tym lepiej!).
Chodzi mi o rozwiązanie 'testowe' i bazpłatne a nie 'produkcyjne' (jeśli to w ogóle możliwe - tak przynajmniej było to przedstawione w tej książce).
Za wszelką pomoc będe bardzo wdzięczny!

Tak sobie teraz pomyślałem...może PayPal?
siemakuba
Tak, PayPal to niezły pomysł. Poczytaj dokładnie u nich jak to działa, nie podam ci szczegółów bo już trochę minęło odkąd robiłem integrację z tym systemem płatności. Na pewno jednak możesz pracować sobie w trybie Sandbox, czyli testować wszystko jak sobie zapragniesz.

Jedyny problem jest taki, że integracja z PayPalem nie jest wcale łatwa, a dokumentacja (przynajmniej jakiś czas temu) całkiem zawiła ;)

pozdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.