dankil
9.01.2008, 19:29:55
Witam wszystkich!
Proszę o ocenę serwisu
www.veterynaria.pl login: admin
hasło: adminogorek
Nadmienię, iż prosiłbym na razie o ocenę strony, bez zwracania uwagi na treści (artykuły, teksty) w niej zawarte, a jedynie część techniczną (dostępność, budowę, wygląd, wagę strony, itd.). Strona jest w końcowej fazie tworzenia szkieletu, pozostały jedynie (i aż) uzupełnienie treści.
Czekam na krytyczne uwagi...
Kildyt
9.01.2008, 19:41:04
Ładna strona, ale posiada kilka niedoróbek w wyglądzie. Osobiście dodał bym odstęp między menu lewe i prawe od tekstu, a w menu (ten kremowy) to moim zdaniem nagłówek (ten niebieski) nie pasuje, i jeszcze przyciski od newsów (te pomarańczowe).
Moim zdaniem odtwarzanie flasha na podstronach jest bezsensowne. "Najczęściej ściągane" nie mieści się w nagłówku.
To tyle co zauważyłem na pierwszy rzut oka.
Pozdrawiam!
dankil
9.01.2008, 19:58:59
Dziekuje za opinie. Pomaranczowe przyciski umiescilem po to, aby zwrocic uwage uzytkownika. Kolor wzglednie do przyjecia, nie jest nachalny. Flash na podstronach i tak jest odtwarzany z temp'a, prawda?
P.S.
Te przyciski nie dzialaja pod IE, jak podlinkowac przycisk pod IE?? Dodam, iz nie interesuja mnie obrazki (grafika) zamiast przycisku.
Speedy
9.01.2008, 20:31:31
Flash może raz sobie pomrugać, ale jeśli użytkownik będzie miał po każdym kliknięciu odtwarzaną animację, to może ona go zacząć drażnić lub denerwować.
Ankieta pt. "W jakiej rozdzielczości pracuje Twój monitor?" jest bez sensu. Przecież to można sobie sprawdzić bez ankiety

.
lectric
10.01.2008, 11:19:08
Strona wymaga autoryzacji, temat do zamknięcia.
edit: sorki po nocce ślepota mnie chyba złapała
nospor
10.01.2008, 11:19:57
Cytat
Strona wymaga autoryzacji, temat do zamknięcia.
Przeciez w pierwszym poscie podano ci login i haslo....
skali
10.01.2008, 15:37:25
bardzo przyjemna dla oka (jak dla mnie) swietna prostota z bardzo dobrym wynikiem koncowym
dankil
10.01.2008, 16:07:06
Czy strona nie jest za ciezka? Chodzi mi o szybkosc ladowania, zapytan do bazy, itd...
kosmowariat
11.01.2008, 03:59:04
wygląda ok ;]
batman
11.01.2008, 09:46:10
Strona jest moim zdaniem bezpłciowa. Niby wszystko ładnie wygląda, kolory sie nie gryzą, jednak nie zostałbym na tej stronie dłużej niż kilka minut. Tu jest nudno.
Poza tym sprawia wrażenie jakby coś się niedoczytało:

Kod HTML jest niepoprawny. Część znaczników nie jest domknięta, inne są umieszczone w niepoprawnym miejscu.
Jak dla mnie 3/10.
Niebezpieczne:
http://www.veterynaria.pl/articles.php?id=...55028e1dec6f6c9Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/vet/ftp/veterynaria.pl/module/art.inc.php on line 240
Kliknięcie na mapkę polski przenosi na domene bez www. a zaczynaliśmy od www...
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/vet/ftp/veterynaria.pl/module/links.inc.php on line 907
http://veterynaria.pl/links.php?id=00'3007
dankil
11.01.2008, 20:37:01
Rozumiem, ze sa to bledy powstale w wyniku swiadomego wpisania blednego adresu?
Co do mapki, to jest tam uzyte przekazywanie parametrow we flash i specjalnie uzyte bez nazwy domeny...
dzobert
11.01.2008, 21:51:13
Muszę się zgodzić z kolegą dankilem. Strona jest niedopracowana pod względem wydajności. Polecam Firebug'a i YSlow pod firefoxa. Pokażą ci co jest źle, gdzie jest za wolno. Jednak trochę pracy i strona mogłaby być demonem prędkości. Nie martw się YSlow dał większą ocenę twojej stronie niż tej podstronie forum

.
matix
12.01.2008, 15:54:49
Generalnie, grafika jest dobra, z tym, że wygląda w całości jakoś nie ciekawie. Gdybym widział taką stronę, wyszedłbym z niej po 10 sekundach.
Jako, ze jest to forum programistyczne (php) to warto oceniać pod kątem kodu, a ten nie jest twój, bo wykorzystujesz jportala.
Ocena: 2/10 za chęci.
dankil
12.01.2008, 17:09:50
A Porsche wykorzystuje Joomla, i co z tego? Po to sie tworzy takie silniki, aby calej pracy nie wykonywac od poczatku. Nie rozumiem...
Opinie rozne jak rozni sa ludzie

i o to chodzi!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.